Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Echt erkenning voor hoe we bezig zijn"

MVO Award Kampen voor Erf 1

Tholen - Biologische zuivelboerderij Erf 1 heeft de MVO Award van de gemeente Kampen gewonnen. De prijs werd maandagavond 12 mei uitgereikt door wethouder Pieter Treep. De biologische zuivelboerderij is gevestigd aan de Mandjeswaardweg 6 in Kampen. Erf 1 was één van de negen genomineerde bedrijven voor de titel 'Ondernemer van het jaar 2014' tijdens het Business Event van de gemeente Kampen, in de categorie Starter van het Jaar. Deze publieksprijs ging aan de neus van Erf 1 voorbij, maar de zuivelboerderij werd door de jury uitgeroepen tot winnaar van de MVO Award."We zijn heel erg blij met deze prijs, al vonden we de nominatie al een prijs op zich. Deze juryprijs is echt een erkenning voor hoe we bezig zijn. Onze inspanningen als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen worden duidelijk gewaardeerd", vertelt Irene Bruins, mede-eigenaar bij Erf 1. De boerderij bestaat al sinds 1432. In 2011 is Erf 1 overgeschakeld op de biologische bedrijfsvoering en is het daarmee de eerste biologische boerderij van Kampereiland. Sinds oktober 2013 is Erf 1 officieel Skal-gecertificeerd.

Op de oorkonde staat de volgende toelichting van juryvoorzitter Tjeenk Willink: "Erf 1 brengt mensen dichtbij de voedselproductie, heeft aandacht voor mensen die zorg behoeven, stimuleert een gezonde leefstijl met gezonde voeding en is bereid haar kennis ook te delen in de regio. Erf 1 produceert duurzaam geproduceerd voedsel van hoge kwaliteit."


De oorkonde die tijdens de prijsuitreiking aan de familie Bruins overhandigd is.

Irene vond het een geslaagd evenement. "Het was hartstikke leuk om mee te maken. Ik heb weer veel nieuwe mensen ontmoet en ons bedrijf staat mooi in de picture. Voorafgaand aan het evenement heb ik ook een cursus pitchen gevolgd. En tijdens het evenement mocht ik ons verhaal dus pitchen. Dat was erg gaaf om te doen."

Via twitter bedankte Erf 1 ook de jury en alle afnemers voor de erkenning:Voor meer informatie: Irene Bruins, 06 19818801, www.erf1.nl