Verkiezing krijgt vervolg

Nieuwe klanten en hogere omzet voor 'Favoriete Biowinkels'

De drie prijswinnaars van de publieksverkiezing 'Favoriete Biowinkel' hebben in het eerste kwartaal van 2014 goede resultaten behaald. De omzet van De Korenmaat in Zeist, Solidare in Tilburg en De Ieme in Borger ging flink omhoog en de winkeliers zagen hun klantenbestand groeien en verjongen. Bionext en de Biowinkelvereniging zijn verheugd over het effect van de verkiezing en hebben besloten er een vervolg aan te geven.

Eind april heeft Bionext de winnende winkeliers gevraagd hoe zij terugkeken op de verkiezing en wat ze eraan gehad hebben. Dit leverde het volgende beeld op:
  • Veel spontane, leuke reacties van klanten
  • Positieve berichten in regionale en lokale media
  • Nieuwe klanten in de winkel, onder andere jongeren
  • Groeiende vraag en hogere omzet in het eerste kwartaal na de verkiezing.


Arjan Nijdam, voorzitter van de Biowinkelvereniging, met de drie finalisten van de verkiezing.

De verkiezing heeft volgens de drie winkeliers het gevoel van saamhorigheid versterkt tussen de winkeliers en hun klanten ('Wij hebben gewonnen!') en tussen de winkeliers onderling. Dit kwam volgens de winkeliers door de opzet van de verkiezing, waarbij de klant bepaalt welke winkel favoriet is.

Begin mei zullen de drie winkeliers elk één gratis boodschappenpakket ter waarde van 50 euro uitreiken aan een trouwe klant die de leukste, meest inspirerende motivatie heeft ingestuurd bij de verkiezing. Bionext verzorgt de publiciteit hieromheen.

Gezien het succes van de publieksverkiezing hebben Bionext en de Biowinkelvereniging besloten een vervolg te geven aan het initiatief. De volgende verkiezing van de Favoriete Biowinkel start na de zomer, de ontknoping vindt plaats op de Bio-beurs in januari 2015.

De winkelverkiezing is een initiatief van Bionext en de Biowinkelvereniging.

Voor meer informatie: www.biowinkelvereniging.nl

Bron: Bionext

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.