Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Meer dan (bio)logisch

Bio Retail Academy: dinsdag 20 mei

Dinsdag 20 mei wordt weer een Bio Retail Academy georganiseerd in Nijkerk. De Bio Retail Academy biedt alle partijen, van retailer en belangenbehartiger tot producent die binnen de foodsector werkzaam zijn, een compact programma vol interactie, inspiratie en informatie op het gebied van biologisch.

Het programma ziet er als volgt uit:

Cijfers en marktdata
9:15 uur Cijfers en marktdata: Rini Emonds/SymphonyIRI
Biologisch groeit binnen retail in hoog tempo. Wat is de actuele stand van zaken? Hoe zit het met de omzet en distributie in food, in biologisch en in Bio+? Wat zijn de succesproducten, introducties, acties en andere nieuwtjes? Rini Emonds van IRI vertelt over actuele ontwikkelingen in retail NL.

9:30 uur Best practices: Hilbert Ykema/Stichting Merkartikel Bio+
Hilbert Ykema, category developer van Stichting Merkartikel Bio+ over tips en tricks om van biologische producten op de winkelvloer een nog groter succes te maken. Best practices waar iedereen zijn of haar voordeel mee kan doen.

Aansluitend aan deze inleiding is er een korte workshop 'Werken aan nog betere cijfers'. Deze wordt in groepen uitgewerkt en vervolgens plenair behandeld.

10:30 uur Koffiepauze

Maatschappelijke en actuele ontwikkelingen
11:00 uur Voedsel als medicijn: Kris Verburgh/auteur van bestseller 'De Voedselzandloper'
In De voedselzandloper bewijst arts Kris Verburgh dat gezond eten van groot belang is bij het jong houden van je lichaam en de preventie van ziektes. De voedselzandloper is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten over voeding en het verouderingsproces. Nog nooit werd zo duidelijk uitgelegd dat wat we eten bepaalt hoe snel we verouderen. De voedselzandloper is niet alleen een boek dat vele diëten en voedingsmythes doorprikt, het is een nieuw model dat een alternatief biedt voor de verouderde schijf van vijf en de voedseldriehoek.

12:00 uur Lunch met proeverij
Tijdens deze biologische tapas lunch, vervaardigd door onze 'Chef de Cuisine', laten we zien hoe biologisch hip en heerlijk kan zijn. Tevens maken we natuurlijk kennis met de laatste introducties van Bio+ tijdens de blinde proeverij.

13:15 uur Workshop RetailsafariRetail
14:00 uur Conradin Bolliger-Maiolino/Sustainable Private Labels, Coop Zwitserland
Zwitserland is één van de voorlopers als het gaat om de consumptie van biologische voeding. Naturaplan is dan ook één van de grote toonaangevende biologische private labels in Europa. Wat kunnen we als Nederland leren van deze markt die qua ontwikkeling al vele stappen verder is? Coöp heeft met haar 20 jaar bestaande biologische merk Naturaplan een marktaandeel van circa 50% weten op te bouwen. In 2013 steeg de omzet 'Naturaplan' met 13,3%, waardoor dit toonaangevende label voor het eerst meer dan een miljard Zwitserse frank aan omzet realiseerde. De Naturaplan-producten hebben bij consumenten een top-imago qua kwaliteit, versheid, convenience en verpakking. Tijdens deze 20 jaar Naturaplan heeft Coöp Zwitserland in samenwerking met BioSuisse aanvullende normen ontwikkeld voor verdere en bovenwettelijke verduurzaming van biologisch.

15:00 uur Koffiepauze

Packaging
15:15 uur Duurzaam verpakken:Hester Klein Lankhorst/directeur Kennisinstituut Duurzaam Verpakken
Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken is opgericht om structurele verduurzaming van de gehele verpakkingsketen te bevorderen. Zij leveren een bijdrage aan het realiseren van een circulaire economie in Nederland. Uitgangspunten daarbij zijn de hoogst haalbare doelen op het gebied van grondstoffengebruik, ketenbeheer en recycling. Het KIDV is een jaar geleden opgericht en vloeit voort uit de Raamovereenkomst Verpakkingen 2013-2022 die het Rijk, de Vereniging Nederlandse Gemeenten en het bedrijfsleven (FNLI, CBL) met elkaar hebben gesloten.

Zaken doen met...
16:15 uur Yvo van Rijen/Koop een Koe
Delen is het nieuwe vermenigvuldigen! Dat laat Yvo Rijen nog maar eens zien met zijn concept 'crowdbutching'. Op koopeenkoe.nl koop je samen met andere consumenten een koe die normaal opgegroeid is, zonder gemanipuleerd voer en antibiotica. Als de gehele koe verkocht is, wordt zij geslacht en wordt het vlees gerijpt. Daarna ontvangen alle deelnemers een vleespakket. Met de kreet 'eet minder vlees, maar eet goed en traceerbaar vlees' speelt Rijen in op een aantal trends, zoals crowdfunding, consuminderen en volledige transparantie in de keten. Een tijdelijke trend of toekomstmuziek?

17:00 uur Wrap up door de dagvoorzitter.
Terugblik op de dag, samenvatting en conclusies.

17:30 uur Borrelen en netwerken

Locatie

De Bio Retail Academy vindt plaats bij Hotel & Gasterij De Roode Schuur,
Oude Barneveldseweg 98, 3862 PS Nijkerk (033 246 16 02). Een inspirerende en centraal gelegen omgeving met meer dan voldoende parkeergelegenheid. Klik hier voor een routebeschrijving.

Kosten

650 euro per dag.
250 euro per persoon per dag voor Bio+ licentiehouders.
Dit bedrag is inclusief kosten voor docenten/sprekers, marktdata, lunch, locatie, catering, usb-stick met naslagwerk en schrijfmateriaal. Exclusief btw.

Aanmelding

U kunt zich aanmelden via: www.bio-plus.nl/zakelijk/bra.
Publicatiedatum: