Op woensdag 7 mei opent slagerij The Cow Project haar deuren aan de Bos en Lommerweg 327 in Amsterdam. De ambachtelijke slagerij is onderdeel van het gelijknamige Nederlandse initiatief dat 100% duurzaam en biologisch vlees produceert door haar eigen boerderij in Galicia, Spanje te beheren. Naar verwachting zal de boerderij in 2015 op volle toeren draaien en zullen de slagerijen in Nederland uitsluitend producten van de boerderij afnemen.
Doordat het vlees dan direct van de Spaanse boerderij naar de Nederlandse slagerijen wordt gebracht, is er geen sprake van tussenkomst van vreemde slachtbedrijven of groothandels. Alles wordt in eigen hand gehouden: de speciaal geselecteerde koeien, varkens en kippen worden zo gevoed en geweid dat een ongeƫvenaard biologisch en betaalbaar product bij de consument in Nederland op tafel terecht komt.
The Cow Project bestaat uit een eigen boerderij in Galicia, Noord-Spanje, eigen slagerijen in Nederland (waarvan de locatie op de Bos en Lommerweg de primeur heeft) en in de toekomst eigen (tapas- en broodjes)restaurants.
De slagerij op de Bos en Lommerweg zal woensdag 7 mei om 11:00 openen. Gedurende de dag kunnen bezoekers letterlijk een voorproefje krijgen van de ambachtelijke, duurzame en biologische producten tijdens de feestelijke opening en zijn er diverse openingsaanbiedingen beschikbaar.
Voor meer informatie: www.thecowproject.nl
100% biologisch vlees van eigen boerderij in Spanje
The Cow Project opent deze week haar deuren
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-25 Nieuwe webshop heeft biologisch vlees in de kuib
- 2022-05-18 Nieuw handboek geeft maatregelen voor diergezondheid en milieu in de biologische varkenshouderij
- 2022-05-17 Maatschap Boerrigter Bio wint Agroscoopbokaal Biologisch
- 2022-05-16 Eerste Belgische varkens geleverd aan De Groene Weg
- 2022-05-11 Tweede Kamer stemt tegen motie over vleestaks
- 2022-04-29 Zo worden stierkalfjes grootgebracht
- 2022-04-19 De Groene Weg in de prijzen met commercial
- 2022-03-31 Kiest u voor gefermenteerd voer voor uw varkens?
- 2022-03-23 "We kunnen het schaarse graan beter aan mensen geven dan aan dieren in de bio-industrie"
- 2022-03-18 Bio-varkenshouders koude vriescel van -40 graden in
- 2022-03-18 BioForum wil nood aan microslachthuizen in kaart brengen
- 2022-03-17 Boeren met Jersey koeien, kalfjes en stierkalveren wisselen ervaringen uit
- 2022-03-09 Biologische varkens in het Jeugdjournaal
- 2022-03-08 Eco Fields wordt Farm Fields
- 2022-03-04 Van 900 naar 1300 biologische vleesvarkens met nieuwe stal
- 2022-02-25 Vlaanderen: Welke impact heeft het PAS-akkoord op de biosector?
- 2022-02-23 TAPP Coalitie blij met steun Rabobank voor eerlijke vleesprijs
- 2022-02-07 "Het eerste volledige jaar dat we biologisch zijn"
- 2022-02-03 "Prijs van vlees zou vanwege milieu-impact 20 tot 60% hoger moeten zijn"
- 2022-01-28 "We willen geen vlees weggooien, daar heeft het dier niet voor geleefd"