9 mei: Slotdebat It's the food, my friend! met Joel Salatin

Vrijdagavond 9 mei zal in Wageningen de slotavond van de debatserie It's the food, my friend! gehouden worden. De debatten onder leiding van Felix Rottenberg gaan over de toekomst van de landbouw en ons voedsel. Thema's voor deze serie zijn ecologie en voedselcultuur.

Slotdebat vrijdagavond 9 mei in Wageningen

Vernieuwers in landbouw en voedselketen (2): Het sluiten van kringlopen

In dit tweeluik over vernieuwers in de landbouw en voedselketen, waarin we eerder bij de HAS Hogeschool in Den Bosch hebben ingezoomd op duurzame vlees- en eiwitproductie, laten we met Joel Salatin op de slotavond een belangrijke Amerikaanse vernieuwer uit de praktijk aan het woord. Salatin is via zijn Polyface Farms wereldberoemd geworden. Co-referent is Imke de Boer, hoogleraar Dierlijke Productiesystemen aan de Wageningen Universiteit.In de ontwikkeling naar productieverhoging zijn landbouwbedrijven steeds verder afgegroeid van kringlopen van mest en voer. Dat is vaak ten koste gegaan van
bodemvruchtbaarheid en milieu. Ook is de boer afhankelijker geworden van de toeleverende industrie. Hier en daar ontstaat in de landbouw weer nieuwe belangstelling voor lokale kringlopen. Dat kan op allerlei, ook innovatieve manieren, soms ook met directe verbindingen met consumenten. Kringlopen kunnen ten goede komen aan bodem en milieu en kunnen de boer minder afhankelijk maken van toeleverende bedrijven. Dat kan het beroep van boer steviger en aantrekkelijker maken.

Sprekers

Joel Salatin, Amerikaans boer en auteur, bekend van de film Food Inc en Michael Pollans boek The Omnivore's Dilemma. In 2011 is hij door Time Magazine uitgeroepen tot meest innovatieve boer ter wereld.

Imke de Boer, hoogleraar Dierlijke Productiesystemen aan Wageningen Universiteit.

Proeverij: kaas van Pure Graze®.

Voertaal op deze avond is Engels.

Organisatie

Centrum voor Landbouw en Milieu (CLM) en Ecominds in samenwerking met Otherwise, Stichting Boerengroep en De Waard Eetbaar landschap.

Partners

Partner voor de hele serie: Youth Food Movement.
Mediapartners: de Volkskrant en foodlog.nl.

Adres en kaartverkoop

Ben je van plan om op 9 mei naar het slotdebat in Wageningen te komen? Laat het weten via de Facebook-pagina van mede-organisatoren Otherwise en de Boerengroep, zodat de organisatoren zich zo nodig kunnen voorbereiden met extra ruimte en een videoscherm.

Locatie: Campus Wageningen Universiteit, Orion, gebouw 103.

Kaarten: 10 euro (5 euro voor studenten) aan de ingang. Vanwege de verwachte drukte graag gepast geld meenemen; er zijn ook twee mobiele pin-units aanwezig.
Gratis toegang voor passe-partouthouders It's the food, my friend!
Toegangsprijzen zijn inclusief koffie/thee (tot 19:50 uur) en proeverij na afloop.
Aanvang: 20:00 uur (zaal open 19:00 uur).

Sponsors

Deze debatserie is mede mogelijk gemaakt door:
Ministerie van Economische Zaken, Initiatief Bewust Bodemgebruik, Rabobank, Triodos Foundation, Koppert, Eosta en Agrifirm.

Nadere info

www.clm.nl (ook voor alle verslagen vorige avonden) of verder bij
Wouter van der Weijden of Bert van Ruitenbeek of 06 20731016.
Over andere optredens van Joel Salatin: www.salatinnaarnederland.nl.

Hashtag: #foodfriend

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven