Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer biologische groene asperges van De Buitenman

De biologische asperges komen bij biologische teler Tom Romme bijna een maand vroeger dan vorig jaar komen ze uit de grond tevoorschijn. Daardoor kan men al van heerlijke biologische asperges genieten tijdens de paasdagen. Bovendien hebben ze op boerengoed 'De Buitenman' in het Brabantse Lage Mierde dit jaar meer groene asperges te oogsten; een bewuste keus om meer hiervan te telen, omdat er steeds meer vraag naar komt.



Wat betreft vraag en aanbod; dit was de eerste volle oogstweek op 'De Buitenman'. "Het is altijd weer even zoeken hoe groot de oogst nu werkelijk wordt. En we zijn niet de enige afnemer uiteraard. Het komt erop neer dat als je zeker wilt zijn van asperges tijdens de paasdagen, je het beste zo snel mogelijk kunt bestellen. Anders vis je mogelijk achter het net. Volgende week lopen de temperaturen weer lekker op, dus dan komt de productie pas echt lekker op gang. Zo wordt het dus écht exclusief", aldus Tom.

"Door het relatief koude weer van dit moment, gaan de ssperges niet zo snel in opbrengst omhoog. Dus asperges zullen mondjesmaat aangeleverd kunnen worden met de komende Pasen. We kijken nu van dag tot dag wat we kunnen."



"De witte leveren we in 1e en 2e en soepkwaliteit. Eersteklas spreekt voor zich, goud! Tweedeklas is even dik, maar de kleur kan violet zijn en ze kunnen mogelijk krommer zijn. Soep Asperges kunnen kleine, korte stukjes zijn, maar ook dikke of juist dunne. Nou ja, de echte buitenbeentjes dus. De groene leveren we slechts in één klasse, 1."

Voor meer informatie: www.debuitenman.nl
Publicatiedatum: