Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Drie redenen waarom bio 'de bom' is

Michaël Wilde, Sustainability & Communications Manager bij Eosta, heeft deze blog geschreven over waarom biologisch zo populair is:

3 redenen waarom bio 'de bom' is
Afgelopen maanden zijn er allerlei rapporten uitgekomen die indrukwekkende groeicijfers lieten zien voor biologische voeding in Zweden (+13%), Duitsland (+7%) en Nederland (+13%). De rapporten bevestigen dat vooral jonge mensen voor bio kiezen. Vanwaar deze groei?

Reden 1

Als het gaat om eten, maken consumenten tegenwoordig vaker een bewuste keuze. Ze willen weten waar hun eten vandaan komt, hoe het wordt geproduceerd en hoe het van de boerderij naar de winkel komt. Veel van deze bewuste consumenten kiezen dan voor biologisch.


Chileense telers van Nature & More.

Reden 2

Er een groeiend wantrouwen ten opzichte van de gehele voedingssector. Elk nieuw voedselschandaal (en er zijn er de laatste jaren nogal wat geweest) is een nieuwe wake up call die ervoor zorgt dat het vertrouwen in de voedingsindustrie afneemt. De biologische sector wordt over het algemeen beschouwd als betrouwbaar en gezond en dat is weer aantrekkelijk voor deze gedesillusioneerde burgers.

Reden 3

Er is de laatste tijd veel aandacht voor een proactieve, gezonde levensstijl. In het verleden waren gezondheidszorg en voeding twee totaal gescheiden werelden. De gezondheidszorg keek nauwelijks naar voeding en de voedingsindustrie lanceerde producten zonder echte aandacht voor gezondheid. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor voeding die hun gezondheid ondersteunt of zelfs verbetert. Daarbij valt de keus vaak op biologische producten, omdat die vrij zijn van chemische toevoegingen zoals pesticiden.Vanuit Nature & More volgen we deze ontwikkelingen met grote interesse en werken wij samen met onze telers en klanten om er voor te zorgen dat wij als sector kunnen voldoen aan de vraag en verwachtingen van deze bewuste, jonge, op gezondheid gerichte consumenten.

Michaël Wilde
Sustainability & Communications Manager, Eosta


Voor meer informatie: [email protected]
Publicatiedatum: