Biologischbeter.nl uit Dokkum maakt online biologisch vlees kopen mogelijk

Donderdag 10 april is de webshop www.biologischbeter.nl gelanceerd. In deze webshop kunnen consumenten 100% biologisch vlees online kopen. De webshop wordt beheerd door Aukje Visser en Gerbrand Nicolai uit Dokkum. "Kwaliteitsvlees is een dagelijks gespreksonderwerp binnen onze familie. Mijn ouders hebben een eigen slachterij in Dokkum en hebben al sinds 1987 een biologische marktkraam. Zo hebben we de gehele keten van het rundvlees in eigen beheer en kunnen we nu ook via internet topkwaliteit garanderen. Overigens verkopen we niet alleen maar rundvlees, maar ook biologisch varkensvlees, kippenvlees en vleeswaren", vertelt Aukje enthousiast.


Moderne technieken maken online verkoop mogelijk

"Al een lange tijd hebben wij de ambitie om online biologisch vlees te verkopen", vervolgt Gerbrand. "Nu is het juiste moment: de mensen verlangen meer en meer naar goed en eerlijk vlees en de moderne verpakkingstechnieken maken online verkoop van vlees mogelijk. Het bestelde vlees wordt vacuüm verpakt door middel van 'dieptrek', gekoeld is het biologische vlees dan tot 14 dagen houdbaar. Door een speciale verpakking en het toevoegen van ijs blijft een bestelling buiten de koelkast tot 48 uur op de juiste temperatuur. Online bestellen van biologisch vlees in onze webshop www.biologischbeter.nl is hiermee ook qua logistiek 100% gewaarborgd."

Marktcijfers: verkoop biologisch vlees stijgt snel

De verwachtingen rondom online biologisch vlees verkopen zijn hooggespannen. De trend in Nederland is dat mensen steeds bewuster op hun voeding letten. Ook de herkomst van het voedsel wordt steeds belangrijker. De interesse voor biologische producten die in de regio of streek zijn geproduceerd neemt snel toe. De markt voor biologische producten is in de periode 2000 - 2012 gegroeid van 286 tot 1007 miljoen euro. Ten opzichte van 2011 is de verkoop van biologisch vlees gestegen met 14,9%. De groeicijfers over 2013 zijn nog niet gepubliceerd.

Voor meer informatie: www.biologischbeter.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven