Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uitverkochte zaal bij film 'Dansen met gehoornde dames' in Groningen

Vorige week organiseerde coöperatieve biologische groothandel De Nieuwe Band, in samenwerking met regisseur Onno Gerritse een filmavond in het Groninger Forum. De interesse was overweldigend en de zaal was al binnen een week uitverkocht.

Onno maakte de documentaire-film 'Dansen met Gehoornde Dames', over de zoektocht van Jan-Dirk en Irene van der Voort uit Lunteren. Dit boerenstel stopte in 2004 met het geven van antibiotica en met het vaccineren van hun biologisch gehouden Jersey-koeien en begon kaas te maken van rauwe melk. Daarmee begon een lange zoektocht naar een oorspronkelijke kringloop. In de film is te zien hoe Jan-Dirk en Irene met veel experimenteren, vallen en opstaan die kringloop op hun bedrijf weten te herstellen en heerlijke kaas maken die onder andere in toprestaurants gebruikt wordt.


Regisseur Onno Gerritse en boer Jan-Dirk van der Voort (rechts) beantwoorden vragen uit de zaal.

De interesse in het noorden was enorm, mensen kwamen zowel om de film te zien als om met Jan-Dirk te spreken die na de film vragen beantwoordde. Sandra de Jong van De Nieuwe Band: "Het was prachtig om te zien hoe geïnteresseerd mensen zijn. De zaal zat vol met allerlei soorten mensen: winkeliers, consumenten, boeren… Bij het aanmelden waren mensen al enthousiast en na afloop helemaal. We hoorden van veel mensen dat ze de film mooi, ontroerend en inspirerend vonden. Voor ons was het geweldig om te zien hoe iedereen uit de keten zich zo met elkaar verbond."Heb je de film gemist en zou je hem ook graag eens in het groot bekijken? Op de site van Dansen met Gehoornde Dames vind je een overzicht van plaatsen en data waar de film vertoond wordt en binnenkort zal de film via die website ook op DVD verkrijgbaar zijn.
Publicatiedatum: