Voor bio-melkveehouders in Friesland, Groningen en Drenthe

16 april: Themabijeenkomst 'Onderscheid voor biologisch melkvee'

Woensdag 16 april organiseren Gidi Smolders, familie van Tilburg en Valacon-Dairy een discussiedag voor biologische melkveehouders. Er zijn geen kosten aan verbonden en iedereen is welkom.

Themabijeenkomst voor de biologische melkveehouders in Friesland, Groningen en Drenthe - Onderscheid voor biologisch melkvee.

Datum: Woensdag 16 april 2014
Plaats: Nieuw Bromo, Biologisch melkveebedrijf van familie van Tilburg. Ommelanderweg 32 te Hornhuizen (Groningen).

Uit een discussie met een groep biologische melkveehouders over wat de biologische melkveehouderij onderscheidt van de gangbare, is de vraag gerezen hoe dat zich in de nabije toekomst zal ontwikkelen. Immers, de gangbare melkveehouderij heeft als doel het antibioticumgebruik te verminderen, de levensduur te verlengen en de kringloopwijzer te gaan gebruiken voor een betere balans. In hoeverre blijft er een duidelijk onderscheid en wat zijn daarvan de kernpunten? Uit deze discussie is het idee ontstaan om, in een samenwerking van de familie van Tilburg, Gidi Smolders en Valacon-Dairy, een discussiebijeenkomst te organiseren voor de Noordelijke biologische melkveehouders. Hoe kan de biologische melkveehouder zich blijvend onderscheiden van de gangbare en wat betekent dat voor de dagelijkse praktijk?


Het programma

10:30 uur - Welkomstwoord door Max van Tilburg
10:45 uur - Gidi Smolders: 'Antibiotica vrij, hoe doe je dat?'
Preventief werken in de biologische melkveehouderij met als doel gezonde koeien met een lange productieve levensduur én vrij van antibiotica. Aansluitend discussie.
12:00 uur - Een voedzame lunch met deels eigen producten van Nieuw Bromo, aangeboden door de familie van Tilburg.
12:45 uur - Rondgang over het bedrijf onder leiding van Ben van Tilburg en Marjolein Feiken (Valacon-Dairy).
14:00 uur - Willem van Laarhoven, Valacon-Dairy: 'Levensduur van levensbelang. Wat is de bijdrage vanuit de fokkerij, de bedrijfsvoering en de leefomgeving? Ervaringen uit een werkgroep in Noord-Brabant'. Aansluitend discussie.
15:30 uur - Sluiting en napraten.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden, wel graag opgeven voor 11 april in verband met de lunch. Dit kan bij Max en Ben van Tilburg, per telefoon: 0594 438860 of 0595 435144 of per mail: info@waddenmax.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven