Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: Jaarrond biologische aardappelen bij Tegut

Biologisch teler Thomas Schwab en zijn team verpakken in het Duitse Remlingen biologische groenten en aardappelen uit opslag. Dit doen zij in samenwerking met Bioland- en Demeter-bedrijven uit de regio. Zo kan Tegut als enige levensmiddelhandelaar in Duitsland het hele jaar door Duitse biologische aardappelen aanbieden, meldt de Duitse website Osthessen-news.de.

Dankzij de gezamenlijke opslag en verpakking lukt het Thomas Schwab en zijn collega's om voldoende aardappelen voor de supermarkten te produceren. "Daarmee hebben we een sleutelrol bij de verkoop van regionale biologische groenten aan de Duitse levensmiddelenhandel en in het geval van de Duitse biologische aardappelen is het aanbod het hele jaar door uniek in Duitsland", zegt Thomas Schwab.

"De grootste uitdaging voor de telers is om de hoeveelheid en kwaliteit te produceren die wij als levensmiddelhandelaar nodig hebben om aan de behoeften van onze klanten te voldoen. Daarom gaan we heel bewust voor de gezamenlijke ontwikkeling van smaakvolle en kwalitatief hoogwaardige biologische groenten en de ontwikkeling van de opslag en verpakking", vult Thorsten Heil van Tegut aan. Over één ding zijn de twee het eens: ze willen tegen de trend in Duitse biologische aardappelen aanbieden in plaats van vroege aardappelen overwegend uit Israël en Egypte te halen.
Publicatiedatum: