"Ik weet exact waar morgen de kippen vandaan komen"

Biologische keurslager Ruud de Ruijter in Nieuwsuur

Tholen - In Nieuwsuur werd woensdag 26 maart uitgebreid aandacht geschonken aan het rapport 'Risico's in de vleesketen' van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Daarin staat dat de overheid en het bedrijfsleven er niet in slagen om de veiligheid van het vlees in de schappen te waarborgen.
 
Ruud de Ruijter van de gelijknamige biologische keurslager in Den Haag werd naar aanleiding van het rapport opgebeld: "Ze vroegen me of ik wist waar mijn vlees vandaan komt. Daarop heb ik even uitgelegd dat ik dit exact weet. Het draait hier echt om korte lijnen. Zo weet ik nu al waar morgen de kippen vandaan komen", vertelt Ruud.
 
De keurslager geeft aan niet verbaasd te zijn over de conclusies in het rapport. "Negen van de tien slagers weten niet waar het vlees vandaan komt. Zij nemen echt niet de moeite om op een vrije middag eens naar de boer te rijden. Ik bezoek de meeste boerderijen die aan mij leveren. Alleen als je met korte lijnen werkt, weet je precies waar het vandaan komt en je moet er echt mee bezig blijven."
 
Klik hier om het fragment uit Nieuwsuur van woensdag 26 maart te bekijken.In het fragment geeft Ruud onder meer aan dat de huidige problemen in de vleessector juist wel aan de enorme grootschaligheid en anonimiteit van het vlees te wijten is: "Als je niet weet waar het vandaan komt, kan je niet zeggen dat het veilig is", aldus Ruud. "Wij hebben contacten met de leverancier en weten waar het vandaan komt", zegt hij terwijl hij een stuk vlees snijdt en inpakt. Uiteraard vraagt de verslaggever hem waar dit stukje vlees vandaan komt. "Van Commandeur uit De Goorn en zij hebben het weer bij boerderij Natuurlijk Genoegen in Driehuizen gehaald."

Ook Ankie de Ruijter komt in het fragment aan het woord. Ruud vertelt verder dat hij ook naar de boeren toe gaat en daardoor exact weet hoe zij te werk gaan. "Als je dat niet controleert of het je niet interesseert, dan moet je er mee stoppen."

Voor meer informatie:
 
Biologische Keurslagerij Ruud de Ruijter
Aert van der Goesstraat 34
2582 AL Den Haag
070 3552122
info@ruudderuijter.keurslager.nl
www.ruudderuijter.keurslager.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven