ER Groeit: inspiratiedag voor (aspirant) stadsboeren

Op zaterdag 29 maart aanstaande organiseert Eetbaar Rotterdam de tweede editie van ER Groeit. ER Groeit is een inspiratiedag voor stadsmensen die stadsboer willen worden. Of je nu een bakje kruiden in de keuken hebt of al jaren een moestuin: ER Groeit is dé plek! Hier leer je van de meesters: ervaren stadsagrariërs die de principes van de stadslandbouw in de vingers hebben. Van kippen houden op het balkon tot een eetbaar groene oase op een voormalig rangeerterrein. De mogelijkheden zijn legio, maar hoe doe je het nu zo gezond, duurzaam en betaalbaar mogelijk? Maar ook wat de belangrijkste wet- en regelgeving is en hoe je een samenwerking kunt opzetten.


Aanmelden en locatie

Inschrijven voor ER Groeit doe je door vóór 22 maart 12,50 euro over te maken naar 98303254 ten name van Eetbaar Rotterdam onder vermelding van je naam. Op de dag zelf betaal je 15 euro (alleen contant). Op de website www.ergroeit.nl vind je uitgebreide informatie over het programma en filmpjes van de workshopgevers. De inspiratiedag vindt plaats in het Grafisch Lyceum (VMBO locatie), Stadhoudersplein 35 te Rotterdam vanaf 10:00 uur.

Workshops en lunch

Bij ER Groeit kan je workshops volgen over de stappen om met stadslandbouw te beginnen. De workshops zijn ingedeeld in de thema's grond, telen en oogsten. Er zijn zo'n twintig workshops waaruit je kan kiezen, en alles komt aan bod. Wat moet je weten om een buurtmoestuin, eetbaar park of ander eetbaar groen initiatief te starten. En welke teeltwijze past het beste daarbij of bij jouw leefstijl. Wat eet je graag en hoe kun je het verbouwen in de tijd en ruimte die je hebt als stedeling? En natuurlijk de oogst, hoe pluk, verwerk en bewaar je het voedsel uit de stad?

Je kan terecht bij een workshop over het vinden van land, of over samenwerken met andere (vrijwilligers). Of misschien heb je je huurbaas wel nodig voor het uitvoeren van je plannen. Paddestoelen kweken, een voedselbos of kruiderij op je balkon aanleggen, je komt er alles over te weten bij ER Groeit. Of heb je liever kippen in de achtertuin of een gezamenlijke moestuin? Composteren, bijen op het dak, worsten maken van stadswild en wilde venkel en rabarber, Er Groeit geeft inspiratie.

Naast de workshops is er een uitgebreide informatiemarkt, en kun je ook genieten van wat er groeit: een lunch van goede, lokale producten is inbegrepen.

Eetbaar Rotterdam

Vereniging Eetbaar Rotterdam wil de voedselketen weer zichtbaar maken in de stad. Als voedsel dichter bij huis groeit, krijgen de stadsbewoners de mogelijkheid het voedselproductieproces te zien en te ervaren. Eetbaar Rotterdam wil een netwerk organiseren voor stadslandbouw waarin initiatieven elkaar kunnen versterken. De vereniging wil op deze manier een bijdrage leveren aan een gezonde en duurzame samenleving. Meer informatie kun je vinden op www.ergroeit.nl en www.eetbaarrotterdam.nl/ergroeit.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven