
Abonneren
Vacatures
- Creatieve Brand & Content Manager
- Assistent Bedrijfsleider
- Retail Key Account Manager
- Leidinggevende snijderij
- Fruitteler / gewasverzorger boomkwekerij
- Teeltspecialist
- Accountmanager
- Agrarisch medewerker - Veredeling
- Logistiek Medewerker Groenten en Fruit
- Teler - Teeltspecialist - Hoofd Teelt - Head Grower
Top 5 - gisteren
- Libelle Legt Uit: wat is duurzamer, een biologische komkommer in plastic of een niet-biologische komkommer zonder?
- Gerrit-Jan Roza 45 jaar
- NOS-weerpresentator Gerrit Hiemstra geeft 13 april praktische avondklas over weer en klimaat
- Bio-tulpenboeket compleet met bollen betekent aftrap versseizoen
- Melkprijs Eko-Holland daalt met €1,00 in april
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Uitgebreid programma in demo-keuken
Bio op de Horecava
Op PUUR laten bedrijven zien dat duurzame voeding in al zijn facetten hot is in horeca en catering. Een flink deel is bio. Zo is De Leckere aanwezig met bier, is er brood van Carl Siegert en zijn er sappen van Schulp.
Een impressie van PUUR op Horecava 2013.
In het hart van het plein is een mooie demo-keuken waar in vier dagen zo'n dertig kookdemonstraties, proeverijen, en workshops te volgen zijn. Een greep uit het programma: Ede, hoofdstad van de Smaak in 2014, presenteert zich. Chefs van bekende restaurants uit de gemeente koken met gerenommeerde producten als Eco Fields, Brandrood en Remeker. Eric Beek vertelt het bijzondere verhaal van Boliviaanse hooglandkoffie Illimani. Er is een kookclinic voor instellingskoks. Niven Kunz (op zijn 24e al een Michelin-ster) komt koken met de groenten van de Biokweker en laat zien dat zijn creativiteit geen grenzen kent. Zijn 80/20 methode (80% groenten, 20% vlees/vis) gaat navolging krijgen. Cultuur- en congrescentrum Antropia vertelt in samenwerking met EKO-keurmerk wat er komt kijken bij 100% biologische horeca. De drie winnende chefs van het Puurste restaurant van Nederland komen samen koken, Eric van Veluwen geeft een college duurzame vis en laat de nieuwste supersappen en kiemgroenten proeven. Er is een heuse theesommelier van Piramide. Een nieuw Grieks topmerk olijven en olijfolie presenteert zich. En chef van de Echoput laat zien dat ganzen misschien een plaag zijn voor de landbouw, maar op zijn minst wel opgegeten moeten worden. De Groene Kookacademie geeft een cursus fermenteren; een methode van bereiding waarbij groenten zichzelf conserveren zonder E-nummers.
Het inhoudelijke programma is ontwikkeld door Lasca ten Kate en André Brouwer.
De Horecava is van 13 tot en met 16 januari in de RAI in Amsterdam.
Voor meer informatie: www.horecava.nl
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-22 Instock verhuist om meer voedsel te kunnen 'redden'
- 2023-03-10 Collectief van inkopers verbindt zich aan natuurinclusieve landbouw
- 2023-02-21 Groene en gezonde maaltijden in de zorg dankzij platform ToekomstProef
- 2023-02-17 Heerlijkheid Mariënwaerdt behaalt opnieuw Green Key Goud
- 2023-02-14 Valentijnsactie voor de Voedselbank
- 2023-02-14 Met pilot komt biologische aanbesteding door het Rijk stapje dichterbij
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025
- 2023-01-11 Vernieuwd EXKi-restaurant op Brussels Airport
- 2023-01-10 "Klimaatlabels hebben sterke invloed op duurzame voedselkeuze"
- 2023-01-10 Anne&Max wil vestiging in Leeuwarden openen
- 2023-01-05 Instock redde meer dan 400.000 kilo voedsel in 2022
- 2023-01-05 Omzet Sligro Food Group weer boven niveau pre-Covid
- 2023-01-03 Drees Peter van den Bosch vertrekt als Algemeen Directeur Hutten
- 2022-12-23 André Brouwer draagt zijn werk voor EKO-keurmerk Horeca over
- 2022-12-23 Provincie Brabant zet in op 50% biologische bedrijfscatering
- 2022-12-08 Bio- en ecoproducten van Nutribel nieuw bij QSTA
- 2022-11-16 Naturland pleit voor ten minste 50% biologisch in kinderdagverblijven, scholen en kantines
- 2022-11-15 Boeren die duurzaam produceren hebben streepje voor bij cateraar Hutten
- 2022-11-14 Overweldigend veel animo voor investeringsronde SLA