Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Uitgebreid programma in demo-keuken

Bio op de Horecava

Voor het tweede jaar heeft de Horecava een 'PUUR'-plein. Helemaal volgeboekt, met meer dan 30 standhouders, en een inhoudelijk programma voor verdieping en inspiratie.

Op PUUR laten bedrijven zien dat duurzame voeding in al zijn facetten hot is in horeca en catering. Een flink deel is bio. Zo is De Leckere aanwezig met bier, is er brood van Carl Siegert en zijn er sappen van Schulp.


Een impressie van PUUR op Horecava 2013.

In het hart van het plein is een mooie demo-keuken waar in vier dagen zo'n dertig kookdemonstraties, proeverijen, en workshops te volgen zijn. Een greep uit het programma: Ede, hoofdstad van de Smaak in 2014, presenteert zich. Chefs van bekende restaurants uit de gemeente koken met gerenommeerde producten als Eco Fields, Brandrood en Remeker. Eric Beek vertelt het bijzondere verhaal van Boliviaanse hooglandkoffie Illimani. Er is een kookclinic voor instellingskoks. Niven Kunz (op zijn 24e al een Michelin-ster) komt koken met de groenten van de Biokweker en laat zien dat zijn creativiteit geen grenzen kent. Zijn 80/20 methode (80% groenten, 20% vlees/vis) gaat navolging krijgen. Cultuur- en congrescentrum Antropia vertelt in samenwerking met EKO-keurmerk wat er komt kijken bij 100% biologische horeca. De drie winnende chefs van het Puurste restaurant van Nederland komen samen koken, Eric van Veluwen geeft een college duurzame vis en laat de nieuwste supersappen en kiemgroenten proeven. Er is een heuse theesommelier van Piramide. Een nieuw Grieks topmerk olijven en olijfolie presenteert zich. En chef van de Echoput laat zien dat ganzen misschien een plaag zijn voor de landbouw, maar op zijn minst wel opgegeten moeten worden. De Groene Kookacademie geeft een cursus fermenteren; een methode van bereiding waarbij groenten zichzelf conserveren zonder E-nummers.

Het inhoudelijke programma is ontwikkeld door Lasca ten Kate en André Brouwer.

De Horecava is van 13 tot en met 16 januari in de RAI in Amsterdam.

Voor meer informatie: www.horecava.nl
Publicatiedatum: