Voor het tweede jaar heeft de Horecava een 'PUUR'-plein. Helemaal volgeboekt, met meer dan 30 standhouders, en een inhoudelijk programma voor verdieping en inspiratie.
Op PUUR laten bedrijven zien dat duurzame voeding in al zijn facetten hot is in horeca en catering. Een flink deel is bio. Zo is De Leckere aanwezig met bier, is er brood van Carl Siegert en zijn er sappen van Schulp.
Een impressie van PUUR op Horecava 2013.
In het hart van het plein is een mooie demo-keuken waar in vier dagen zo'n dertig kookdemonstraties, proeverijen, en workshops te volgen zijn. Een greep uit het programma: Ede, hoofdstad van de Smaak in 2014, presenteert zich. Chefs van bekende restaurants uit de gemeente koken met gerenommeerde producten als Eco Fields, Brandrood en Remeker. Eric Beek vertelt het bijzondere verhaal van Boliviaanse hooglandkoffie Illimani. Er is een kookclinic voor instellingskoks. Niven Kunz (op zijn 24e al een Michelin-ster) komt koken met de groenten van de Biokweker en laat zien dat zijn creativiteit geen grenzen kent. Zijn 80/20 methode (80% groenten, 20% vlees/vis) gaat navolging krijgen. Cultuur- en congrescentrum Antropia vertelt in samenwerking met EKO-keurmerk wat er komt kijken bij 100% biologische horeca. De drie winnende chefs van het Puurste restaurant van Nederland komen samen koken, Eric van Veluwen geeft een college duurzame vis en laat de nieuwste supersappen en kiemgroenten proeven. Er is een heuse theesommelier van Piramide. Een nieuw Grieks topmerk olijven en olijfolie presenteert zich. En chef van de Echoput laat zien dat ganzen misschien een plaag zijn voor de landbouw, maar op zijn minst wel opgegeten moeten worden. De Groene Kookacademie geeft een cursus fermenteren; een methode van bereiding waarbij groenten zichzelf conserveren zonder E-nummers.
Het inhoudelijke programma is ontwikkeld door Lasca ten Kate en André Brouwer.
De Horecava is van 13 tot en met 16 januari in de RAI in Amsterdam.
Voor meer informatie: www.horecava.nl

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Fotoreportage: Jubileumjaar De Groene Passage feestelijk afgetrapt met Zomermarkt
- De Speld steekt de draak met biologisch
- Honderden bezoekers voor BioVelddag
- Skal constateerde in 2021 geen enkele non-conformiteit bij 67% van de gecertificeerde bedrijven
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
- In memoriam: Frans baron van Verschuer
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
- Is de consument bereid meer te betalen voor zuivel van melkveehouders die de kalfjes bij de koe houden?
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-06-24 UMC Utrecht gaat voor gezonder voedingsaanbod
- 2022-06-21 Australische pubs overwegen om sla als bijgerecht optioneel te maken om verspilling tegen te gaan
- 2022-06-17 Eerste biologische bedrijfsrestaurant in Hamburg geopend
- 2022-06-17 Zwitserse samenwerking brengt biologische voeding in crèche, school en kantine
- 2022-06-10 Exki breidt cateringservice uit naar Antwerpen
- 2022-06-07 "Wij kennen alle boeren waar we inkopen"
- 2022-06-02 Ruim vijf miljoen maaltijden gered van verspilling in 2021
- 2022-06-02 CO2-Impact Tool moet assortiment in bedrijfsrestaurants verduurzamen
- 2022-06-01 Een Tweede Michelinster voor De Nieuwe Winkel
- 2022-05-24 Telers en chefs ontmoeten elkaar op de Rungis Food Fair
- 2022-05-23 Royal Spelt opent eigen bitterballen- en krokettenfabriek
- 2022-05-20 De Nieuwe Winkel verkozen tot Beste Biologische en Groenterestaurant
- 2022-05-18 Aantal foodtruckondernemingen sinds 2017 verdubbeld
- 2022-05-17 Marktplaats voor horeca met overschotten en imperfecte producten
- 2022-05-17 Woonzorgcentrum en biopluktuin starten samenwerking
- 2022-05-16 Anne&Max zet hotelketen voor insecten op
- 2022-05-13 Bij SLA eten kinderen tot en met 10 jaar gratis
- 2022-05-11 "We kunnen nu eindelijk ons pand in zijn volledigheid benutten"
- 2022-05-10 Anne&Max opent 25e vestiging
- 2022-05-10 5 nominaties voor Beste Biologische Restaurant