Biologische physalis verpakt in suikerriet: duurzamer kan het niet

Een goudgele kers voor de Kerst? De physalis van Nature & More is nu duurzamer en mooier verpakt dan ooit. De tropische vruchtjes, ook wel 'kaapse bes' genoemd, waren bij Eosta al biologisch en fairtrade. Nu is ook de verpakking en het transport helemaal duurzaam. De bio-bessen worden per boot aangevoerd en de verpakking is gemaakt uit afvalmateriaal van suikerriet; dus boomvriendelijk en plasticvrij.

Carlos Velasco, productmanager bij Eosta, is trots op deze duurzame lekkernij. Hij legt uit: "Onze physalis komt van kleinschalige biologische boertjes in Colombia, er zit een prachtig verhaal aan vast. Dat wilden we via de verpakking laten zien. We hebben een mooi doosje laten ontwerpen dat is gemaakt van afvalmateriaal van suikerriet, er is geen boom voor omgehakt! En via de code op het doosje kun je het verhaal van de telers opzoeken op internet."Ook het transport overzee is optimaal geregeld, zo legt Carlos uit: "Exotische specialiteiten zoals deze worden vaak per vliegtuig getransporteerd, eenvoudigweg om omdat de volumes te klein zijn om per container te vervoeren. Ons doel is altijd om transport per boot te doen, want dat is veel beter voor het klimaat. En met deze biologische fairtrade physalis is dat nu gelukt!"

Op de website van Nature & More is meer informatie te vinden over de herkomst en teeltwijze van de physalis, met code 190 op www.natureandmore.com. Nature & More is het internationale 'trace & tell'-merk voor biologische groente en fruit van Eosta bv. Nature & More werd meermaals bekroond, onder andere met de Ecocare Award 2012 (Duitsland) en de Sustainable Entrepreneurship Award 2013 (Oostenrijk).

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.