Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Appelperenstroop resultaat samenwerking bio-fruitbedrijven en natuur- en vogelwacht

Natuur- en Vogelwacht De Vijfheerenlanden heeft dit jaar voor het eerst appelperenstroop onder eigen label laten produceren. Dat is gebeurd in samenwerking met een tweetal biologische fruitbedrijven.

Al vanaf 1980 plukken vrijwilligers van de natuur- en vogelwacht appelen en peren in twee adoptieboomgaarden, die zijn gelegen in Schoonrewoerd en Hagestein. Deze boomgaarden zorgen elk jaar voor een flinke oogst.

Vanaf 1986 wordt een flink gedeelte van dit fruit verwerkt tot appelsap en appelperensap. Naast de eigen sappen worden vanuit clubgebouw De Schaapskooi ook andere streekproducten verkocht, waaronder biologische appelperenstroop. Deze werden tot nu toe geleverd door een biologisch fruitbedrijf uit de Betuwe. Naar deze stroop is altijd veel vraag geweest.

Huisstijl

De productie was in handen van de bekende stroopfabrikant Canisius Hensen te Schinnen. "Op ons gedeelte van de partij is een etiket in onze bekende huisstijl geplakt", zegt Arie Versluis van de natuur- en vogelwacht. "Door de lange warme zomer was het suikergehalte in ons fruit zeer hoog, dat proef je terug in onze sappen waarvan de smaak dit jaar dan ook excellent is, en dit geldt ook voor onze stroop."

Er is bewust gekozen voor een beperkte productie. Versluis: "We denken hiermee een heerlijk en eerlijk en zeker ook exclusief streekproduct op de markt te brengen."

Te koop

Vanaf begin december is de stroop in De Schaapskooi te koop. Versluis: "Dit kan per pot maar ook als aanvulling in een streekproducten pakket." Ook is er een speciale verpakking voor een hoogstamtrio. "Zo'n trio is een leuk en betaalbaar cadeau als u eens iemand wil verrassen."

De Schaapskooi is gevestigd op het adres Overheicop 15 in Schoonrewoerd en geopend op donderdag van 19:00 tot 20:00 uur en zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur.

Bron: Het Kontakt
Publicatiedatum: