Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Altijd een succes, doen dit al 9 jaar"

Staldeuren wijd open tijdens Kerstavond op Lutjebroekse bio-schapenboerderij

Hoe kun je het kerstfeest beter inluiden, dan in een stal tussen de schapen? Bij de biologische schapenboerderij van Mark en Anita van Alderwegen in Lutjebroek staan de staldeuren op kerstavond, dinsdag 24 december, wijd open voor grote en kleine bezoekers. "We doen dat nu al negen jaar en het is eigenlijk altijd een succes", vertelt Anita. "Er hangt een bijzondere, gezellige sfeer."

Tussen 17:00 en 20:00 uur zijn bezoekers welkom op De Gouw 57a in Lutjebroek. "Mensen kunnen gewoon in- en uitlopen. Onze boerderij heeft ongeveer tweehonderd melkschapen. Zij paren in juli en rond kerst worden de eerste lammetjes geboren. De ooien staan tijdens kerstavond met een paar dartelende lammetjes in het stro. Zij kunnen geaaid worden én natuurlijk mogen er foto's gemaakt worden. Verder kunnen de bezoekers in de stal bij de schapen luisteren naar kerst- en winterverhalen en opwarmen in de kantine onder het genot van een beker warme chocolademelk of koffie." Ook creatievelingen komen bij de schapenboerderij van Anita en Mark aan hun trekken. "In de stal kunnen zij kerstballen versieren. Iedereen kan gewoon aanschuiven!"


Foto: www.schapenstreek.nl

IJs

Van het schapenmelk wordt op de biologische schapenboerderij kaas en ijs gemaakt. "Bezoekers kunnen uiteraard proeven of iets lekkers voor het kerstdiner kopen. In ons winkeltje zijn ook een aantal kerstversieringen verkrijgbaar, gemaakt door de deelnemers van de zorgboerderij." Anita en Mark krijgen vaak leuke reacties op de openstelling. "In de stal heerst de sfeer van de oorspronkelijke kerst; niet van het vele eten en het - voor sommigen verplichte - bezoekje aan de kerk. Zelf geniet ik trouwens ook ontzettend van deze avond. Het plezier dat mensen hebben, maakt het leuk. Het is een mooie start voor gezellige kerstdagen!"

De entree tot deze alternatieve kerstavond is gratis. Anita en Mark adviseren om laarzen aan te doen. De schapenboerderij is per auto bereikbaar via de Kadijkweg.

Voor meer informatie: www.schapenstreek.nl

Bron: Rodi
Publicatiedatum: