Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VION Food Group benoemt nieuwe CEO

De Raad van Commissarissen van VION Food Group benoemt Michiel Herkemij (49) in de functie van CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur. Herkemij heeft ruime internationale ervaring in de food en beverage sector en gaf leiding aan verschillende bedrijven in transitie.

Als CEO van Douwe Egberts Master Blenders was hij onder andere verantwoordelijk voor de verzelfstandiging van het bedrijf na afsplitsing van Sara Lee. Eerder was hij betrokken bij de acquisitie en integratie van de bierdivisie van FEMSA voor Heineken en vervulde hij aansluitend de CEO positie in Mexico. Daarvoor werkte Herkemij vanuit Nigeria als CEO van Nigerian Breweries, een belangrijke werkmaatschappij van Heineken. Voor FrieslandCampina leidde Herkemij operaties in Azië, Afrika en in het Midden-Oosten. Herkemij gaat een nieuwe strategische koers uitzetten, verder bouwen aan de nieuwe foodstructuur en de kwaliteit van VION en haar producten. Hij start per 15 januari 2014.

VION

VION is een internationaal opererend foodbedrijf. Het Nederlandse concern maakt hoogwaardige voedingsmiddelen en ingrediënten voor mens en dier. In 2012 realiseerde VION een omzet van 9,7 miljard euro. Begin 2013 telde VION circa 21.000 medewerkers. Op 7 oktober 2013 werd bekend gemaakt dat de divisie VION Ingredients wordt afgesplitst en verkocht. VION Food Group is niet beursgenoteerd en heeft één agrarische aandeelhouder, de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO) met circa 16.500 leden. VION Food produceert en verwerkt hoogwaardige varkensvlees- en rundvleesproducten in Nederland en Duitsland. Het levert klantspecifieke producten en innovatieve concepten aan retail-, industriële- en foodserviceklanten in Nederland, Europa en de rest van de wereld.

Voor meer informatie: www.vionfood.nl
Publicatiedatum: