Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Familie Mulder gaat nieuwe start maken in De Lutte

Bio-melkveehouderij 't Ecoloar moet verhuizen

Tholen - André en Tonny Mulder gaan noodgedwongen stoppen met hun biologische melkveehouderij 't Ecoloar aan de Heinoseweg 40 in Zwolle. Het echtpaar heeft de boerderij aan Rijkswaterstaat verkocht en ze gaan een nieuwe start te gaan maken in De Lutte.

André vertelt dat ze de ontwikkelingen rond de toekomstige verbreding en verlegging van de N35 al zo'n drie jaar nauwlettend in de gaten houden. De nieuwe weg zal dwars door de weilanden lopen waarin nu de koeien van de familie Mulder lopen. "Daardoor wordt het heel lastig om op deze plek onze activiteiten voort te zetten", zo licht André toe. In De Lutte zal het echtpaar een samenwerking aangaan met bio-melkveehouder Jos Elderink van Het Hengelman. "Wij gaan niet meer zelf melken, hij zal ons daar van melk voorzien."Net als in Zwolle zullen André en Tonny ook in De Lutte een boerderijwinkel starten. "We gaan het langzaam opbouwen en hopen dat we ook de consumenten in de regio Twente kunnen gaan overtuigen van de voordelen van onze rauwmelkse biologische zuivelproducten." 't Ecoloar presenteerde op zondag 23 juni het eerste biologische rauwe zuivelmerk van Nederland: RauwPower. "We hebben heel veel vertrouwen in onze producten. Het gaat erg goed met de afzet. Ze worden zelfs al in Amersfoort, Wageningen, Zwolle en Amsterdam verkocht. Ook zijn de producten verkrijgbaar op een aantal boerenmarkten. Wel blijft het een uitdaging om mensen die al jaren met een zuivelallergie kampen te overtuigen om onze rauwmelkse producten eens te proberen."

De verhuizing zal hoogstwaarschijnlijk in 2015 plaats gaan vinden. André en Tonny hebben een oude boerderij in De Lutte gekocht. "We hebben nog veel werk te verzetten. Er komt onvoorstelbaar veel kijken bij deze verhuizing. Zo moeten we onder meer nog een nieuwe naam verzinnen."

Voor meer informatie: [email protected], www.ecoloar.nl, www.rauwpower.nl