Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Voedsel als leidraad voor stedelijke, maatschappelijke en economische ontwikkeling

Studiereis Voedsel en Stad in Bristol: 23-25 april

Van 23 tot en met 25 april 2014 organiseren LEI Wageningen UR en Tripworks Studiereizen een studiereis naar Bristol. Het doel van de reis is kennismaken met verschillende typen initiatieven die bijdragen aan een meer duurzaam voedselsysteem voor de stad.

De stad door een voedselbril

Internationaal gezien loopt Bristol voorop om te komen tot een duurzaam, integraal benaderd, 'veerkrachtig' voedselsysteem, met als doel een betere levenskwaliteit, gezondheid en welzijn voor zowel bewoners als de producenten van voedsel. Hierbij wordt de gehele voedselketen betrokken. De stad kent een echte voedselcultuur, waarbij de aandacht voor goed, duurzaam geproduceerd voedsel een integraal onderdeel is geworden van het economische, sociale en culturele leven van de stad. Tijdens de reis hoort u de visie en praktijkervaringen vanuit de 'voedseldriehoek': ondernemers, maatschappelijke organisaties en de overheid. Initiatieven die tijdens de reis aan bod komen zijn onder andere de Bristol Food Policy Council, North Bristol Hospital Trust, Sims Hill Shared Harvest, FareShare South West, St Philips' Wholesale market en The Community Farm.



Behandeld worden vragen als:
  • Hoe kunnen initiatieven op het gebied van voedsel een rol spelen in stedelijke ontwikkeling?
  • Hoe werkt de 'voedseldriehoek' hierbij optimaal samen?
  • Hoe kunnen korte ketens het best worden georganiseerd en ondersteund?
  • Hoe worden nieuwe, innovatieve spelers gekoppeld aan gevestigde partijen in de keten?
  • Hoe worden stad en het omliggende platteland in de praktijk weer verbonden?
  • Wat zijn de eerste effecten op het gebied van volksgezondheid, sociale cohesie en economie?

Deze studiereis is bestemd voor:
  • Bestuurders en ambtenaren namens gemeenten, provincies en regioverbanden.
  • Bedrijfsleven in de agro-food keten (productie, verwerking, groot-/detailhandel, catering, afval).
  • Instanties en maatschappelijke organisaties op het gebied van voeding en voedselproductie.
  • Landschapsarchitecten, stedenbouwkundigen en planologen.
  • Onderwijs- en opleidingsinstituten, kenniscentra; Onderzoek- en adviesbureaus.

Praktische informatie:

Titel: Studiereis Voedsel en Stad in Bristol
Datum: 23 tot en met 25 april 2014
Prijs: 1.395 euro per persoon (vroegboektarief)
Organisatoren: LEI Wageningen UR en Tripworks Studiereizen
www.voedselreisbristol.nl

Inlichtingen: Guido van Rijkom (programma manager), 06 26708893.
Publicatiedatum: