Biologische kalkoen ontsnapt aan kerstdiner Britse koninklijke familie

In het Britse Corwen is een biologische kalkoen ontsnapt aan het kerstdiner van de koninklijke familie. De planning was dat hij verwerkt zou worden in het diner, maar de kalkoen besloot het op het lopen te zetten. Een volgeladen vrachtwagen was op weg naar het slachthuis, maar de biologisch gefokte vogel van boer Gareth Williams kon ontsnappen toen een deel van de achterdeur ontgrendeld werd.

Helaas voor de vluchtende kalkoen eindigde zijn ontsnapping in de tuin van de schoonmoeder van de boer. Zij vond hem bij haar voordeur. De 52-jarige boer was zo onder de indruk van de ontsnapping dat hij besloot om de kalkoen te sparen. Hij heeft hem zelfs een naam gegeven: Colditz. De boer was enorm verbaasd toen hij eenmaal aangekomen bij het slachthuis ontdekte dat er één kalkoen ontbrak. "Ik zag dat een deel van de deur open was. We hebben een vrij grote afstand afgelegd en daarom had ik niet verwacht de kalkoen nog terug te zien. Ik was uiteindelijk blij dat maar één kalkoen ontsnapt was."


Boer Gareth Williams met Colditz.

De naam is afkomstig van het feit dat de vader van de boer tijdens de Tweede Wereldoorlog ontsnapt is uit een gevangenenkamp, vervolgens gepakt is en naar Colditz gestuurd. "Vandaar dat we dit een passende naam vonden."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.