Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlandse werknemer chagrijnig over de baas

Nederlandse werknemers zijn sinds de crisis nog nooit zo chagrijnig geweest over hun baas dan het afgelopen jaar. Zo blijkt uit het jaarlijkse tevredenheidsonderzoek van zakenblad Incompany.

De rapportcijfers voor werkgevers kelderde dit jaar naar een dieptepunt. Volgens René Gerhardus, hoofdredacteur van zakenblad Incompany, is het niet gek dat mensen niet gelukkig zijn met hun baas als om hen heen hun collega's ontslagen worden. "Als je gaat kijken naar de grote verliezers - dat is natuurlijk een grote lijst - en je gaat eens googelen op reorganisatie... Dan zie je dat bijna 1 op de 4 bedrijven met een forse reorganisatie bezig is. Als er duizenden mensen uit moeten, kun je als werkgever de bloemen vergeten", zegt hij op BNR.

Wat voor redenen de ondervraagden aangeven? Gerhardus: "Ze zijn bang voor hun baan. En we vragen ze ook wat de doorgroeimogelijkheden zijn. Dat gaat nóg veel harder naar beneden. En bonussen, dat is gewoon bijna verdwenen. Dus het is: het geld en de doorgroeimogelijkheden en uiteindelijk komt het samen in een heel laag cijfer voor de waardering. Als we ze vragen hoeveel waardering ze voelen, dan houdt het bijna op. Zeker bij dat soort bedrijven."

Klik hier voor het radiofragment.

Bron: BNR
Publicatiedatum: