Frysk Eko Produkt geeft gastles over biologisch voedsel aan VMBO-leerlingen
Twee afgevaardigden van het Frysk Eko Produkt, Greetje Visser van de Friese Marktslager en Marieke Engwerda van Bioweb, hebben de leerlingen door middel van een presentatie uitgelegd wat biologisch vlees is en hoe biologische groentes worden verbouwd. "Geweldig om te zien en te horen hoe belangrijk deze kinderen bijvoorbeeld dierenwelzijn vinden", vertelt een opgewekte Greetje Visser.
Na het theoretische deel gingen de leerlingen in het zeer goed uitgeruste kooklokaal aan de slag met het maken van hun eigen broodje hamburger. Natuurlijk volledig met Fryks Eko Produkten zoals vlees van de Friesche Marktslager, veldsla van Jochum de Boer en broodjes van Bakker Bolhuis.
Docenten van CSG Comenius hadden deze dames uitgenodigd, omdat de school is benaderd door de Friese Milieu Federatie om mee te werken aan een nieuw receptenboek vol biologische en verantwoorde gerechten. Het is de bedoeling dat leerlingen nieuwe recepten gaan bedenken met eerlijke producten. Een deel van de recepten zal worden opgenomen in het receptenboek.
Volgens Marieke Engwerda is het goed dat de school aandacht wil geven aan biologisch voedsel. Leerlingen leren zo dat je bewust kunt kiezen voor producten die op een verantwoorde manier zijn geproduceerd. Ondanks de opkomst van biologisch eten en nieuwe ideeën op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen is het goed om jonge mensen op school bij dit onderwerp te betrekken.
"Wellicht komen er andere tijden waarin eerlijk voedsel de nieuwe standaard is", denkt Harmen Jorritsma, begeleidend docent.
Voor meer informatie: www.fryskekoprodukt.nl
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-09 Verzekeraars AgriVer en BFAO willen gaan fuseren
- 2023-06-08 Bestuurswisseling en onderzoek naar consumentengedrag tijdens ledenvergadering BioNederland
- 2023-06-07 "Bijdrage geleverd aan plaatsbepaling biologische landbouw"
- 2023-06-02 EWS Group locatie Oosterhout Skal-gecertificeerd
- 2023-06-02 Feestelijke opening bij bijna 200-jarig familiebedrijf Simon Lévelt in Haarlem
- 2023-06-01 Flevosap viert dertigjarig bestaan met feestelijk actiejaar
- 2023-06-01 Organto boekt eerste kwartaal 9,7% winst
- 2023-05-31 Heerlijkheid Mariënwaerdt verkozen tot meest romantische kasteel
- 2023-05-30 Ramon Alcedo nieuwe directeur van Fairtrasa Peru
- 2023-05-26 FNV stapt teleurgesteld uit IMVO Convenant Voedingsmiddelen
- 2023-05-26 In memoriam Harmen Peters
- 2023-05-24 Koen Regout nieuwe CEO van Brandt & Levie
- 2023-05-19 KoRo haalt 20 miljoen euro extra op bij investeerders
- 2023-05-15 Internationaal Primeur-magazine nu online beschikbaar
- 2023-05-12 "Het mooiste was voor mij de biologische tak"
- 2023-05-11 "Ik verwacht dat de wil om biologisch te eten doorgroeit"
- 2023-05-11 Voets Specialiteiten meldt overname activiteiten Foodelicious
- 2023-05-11 Jeroen Kiers vertrekt als CEO van Ausnutria
- 2023-05-11 Joannusmolen neemt Sore en Love my Veggies over
- 2023-05-10 Twee jubilarissen bij TerraSana