Frysk Eko Produkt geeft gastles over biologisch voedsel aan VMBO-leerlingen

Onlangs kregen leerlingen klas 3 VMBO van CSG Comenius, locatie Zamenhof in Leeuwarden les over biologisch voedsel. De leerlingen volgen allemaal de richting Consumptief Breed, een praktijkgerichte horeca opleiding. Er kwamen speciaal twee experts op het gebied van biologisch voedsel om een workshop te verzorgen. Na het theoretische deel konden de leerlingen zelf de handen uit de mouwen steken. Ze maakten allemaal een biologisch broodje hamburger speciaal.

Twee afgevaardigden van het Frysk Eko Produkt, Greetje Visser van de Friese Marktslager en Marieke Engwerda van Bioweb, hebben de leerlingen door middel van een presentatie uitgelegd wat biologisch vlees is en hoe biologische groentes worden verbouwd. "Geweldig om te zien en te horen hoe belangrijk deze kinderen bijvoorbeeld dierenwelzijn vinden", vertelt een opgewekte Greetje Visser.Na het theoretische deel gingen de leerlingen in het zeer goed uitgeruste kooklokaal aan de slag met het maken van hun eigen broodje hamburger. Natuurlijk volledig met Fryks Eko Produkten zoals vlees van de Friesche Marktslager, veldsla van Jochum de Boer en broodjes van Bakker Bolhuis.

Docenten van CSG Comenius hadden deze dames uitgenodigd, omdat de school is benaderd door de Friese Milieu Federatie om mee te werken aan een nieuw receptenboek vol biologische en verantwoorde gerechten. Het is de bedoeling dat leerlingen nieuwe recepten gaan bedenken met eerlijke producten. Een deel van de recepten zal worden opgenomen in het receptenboek.Volgens Marieke Engwerda is het goed dat de school aandacht wil geven aan biologisch voedsel. Leerlingen leren zo dat je bewust kunt kiezen voor producten die op een verantwoorde manier zijn geproduceerd. Ondanks de opkomst van biologisch eten en nieuwe ideeën op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen is het goed om jonge mensen op school bij dit onderwerp te betrekken."Wellicht komen er andere tijden waarin eerlijk voedsel de nieuwe standaard is", denkt Harmen Jorritsma, begeleidend docent.

Voor meer informatie: www.fryskekoprodukt.nl 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.