Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wil je blije en gezonde werknemers? Zorg voor een goede lunch!

Lekker en gezond lunchen wil iedereen wel. Toch ziet het er bij veel bedrijven vaak droevig uit, met kaas uit plastic in de kantine of saaie producten uit de supermarkt. Dorien Paymans van Lokaal & Lekker komt nu met een innovatief idee en bezorgt sinds deze week lunchkratten met verse en biologische ingredi├źnten uit het Noorden. Via het Lokaal & Lekker Lunchkrat steun je dus niet alleen de lokale boeren en producenten maar, blijkt uit onderzoek, zorg je ook voor meer gewaardeerde en gezonde medewerkers.
 


Maar liefst 40% van de medewerkers denkt zelfs dat door goed eten ook minder stress op de werkvloer is. En met een echt lekkere en gezellige lunch maak je natuurlijk ook gemakkelijk indruk op klanten. Goed voor de boer en goed voor jou dus. In het lunchkrat zitten producten met een verhaal die met liefde zijn gemaakt: denk aan versgebakken desembrood, boerenkaas uit Winsum, moestuinjam uit Nieuwolda, aalbessensap uit Kloosterburen en romige melk uit Harlingen. Ze zijn geselecteerd op kwaliteit, versheid, smaak en oorsprong. Je smeert nog steeds je eigen brood maar dan ├ęcht lekker.
 
Naast meer tevreden werknemers kan lekker, puur en eerlijk eten op het werk ook bijdragen aan MVO. Dit aspect van duurzaamheid wordt nog wel eens vergeten. Het eten van biologische en lokale producten zorgt namelijk voor een verlaging van de transport- en energiekosten, stimulering van de lokale economie, behoud van natuur en landschap en verbetering van de gezondheid van de werknemers.
 


Het Lunchkrat is een initiatief van Lokaal & Lekker, een platform dat in 2011 is gestart onder het motto: 'waarom van ver halen als er dichtbij zoveel lekkers te vinden is'. Dorien Paymans, initiatiefneemster, wil boeren en producenten graag een podium geven en anderen net zo enthousiast maken voor vers, gezond en lekker eten uit het Noorden. Op de website www.lokaalenlekker.nl vind je het verhaal achter de boeren, vissers, bakkers, slagers, tuinders en restaurants bij jou in de buurt. Maar ook heerlijke seizoensrecepten en een online agenda met alle markten, evenementen en workshops in het Noorden. Dorien is ervan overtuigd dat duurzaamheid kan worden bereikt met positieve, pragmatische en stijlvolle oplossingen zoals het Lunchkrat. Daarnaast schrijft, organiseert en adviseert zij regelmatig over gezond en lokaal eten in het Noorden.
 
Voor meer informatie: www.lokaalenlekker.nl
Publicatiedatum: