Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Yarrah brengt nieuwe variant droogvoer op de markt:

Graanvrij biologisch honden- en kattenvoer

Yarrah, de Europese marktleider op het gebied van biologisch honden- en kattenvoer, breidt het assortiment uit met een 100% graanvrije brok. Aangezien Yarrah alleen biologische producten heeft, is ook de graanvrije brok SKAL-gecertificeerd en dus biologisch. Het voer bevat alle essentiële mineralen en vitaminen die een hond of kat dagelijks nodig heeft en is daarmee een compleet uitgebalanceerde maaltijd.

Kip & Vis – een goed verteerbare combinatie

Met 26% biologisch kippenvlees en 4% MSC vis is het graanvrije voer een zorgvuldig uitgebalanceerd product; kip is een belangrijke bron van dierlijke eiwitten wat belangrijk is voor de spieren alsook de pezen en het kraakbeen. Vis is rijk aan omega 3 vetzuren die ontstekingsremmend kunnen werken en een positief effect op de huid kunnen hebben.

Het voer is geheel vrij van granen, zoals tarwe en maïs, wat voor sommige honden en katten problemen kan geven bij het verteren. Ter vervanging van granen, is aardappelzetmeel en zijn groene en gele erwten toegevoegd die onder andere voor de binding van de brok zorgen. Daarnaast bevatten de vervangproducten plantaardige proteïnes die na bewerking goed opgenomen kunnen worden door hond en kat.


Verschil in receptuur

Honden houden van lever en in het hondenvoer is lever toegevoegd om de acceptatie van het voer nog verder te verhogen en om op natuurlijke manier vitamine A toe te voegen. Katten vinden gist erg lekker, en het werkt ook nog eens bloedzuiverend, vandaar dat er biergist is toegevoegd.

Waarom graanvrij

Er zijn verschillende redenen waarom Yarrah met een graanvrije brok op de markt komt. Er zijn honden en katten die producten met granen slecht kunnen verteren of allergische reacties krijgen. Daarnaast bevat de graanvrije variant een hoger eiwit-gehalte en bevat het minder koolhydraten dan de traditionele producten van Yarrah.

Verkrijgbaarheid

De graanvrije producten van Yarrah zijn vanaf december 2013 te vinden in de meeste natuurvoedings- en biologische winkels. Online is het onder andere te bestellen via Medpets.nl en eko-pets.nl.

Yarrah Organic Petfood

Yarrah is de Europese marktleider op het gebied van biologisch honden- en kattenvoer. Het bedrijf is in 1992 opgericht en levert sindsdien aan 25 landen wereldwijd. Yarrah voert alleen biologische producten in het assortiment. Aan deze producten worden geen kunstmatige geur-, kleur-, smaak- en conserveringsstoffen toegevoegd. Dierwelzijn is het uitgangspunt van de organisatie; Yarrah test absoluut niet op dieren.

Voor meer informatie: www.yarrah.com
Publicatiedatum: