Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Guerrilla farming onder de Eiffeltoren

Save Our Soils viert eerste verjaardag

Op Wereldbodemdag, 5 december 2013, viert Save Our Soils haar eerste verjaardag met een bijzondere video release. De campagne werd in 2012 gelanceerd door Nature & More en zal doorlopen tot 2015, het Internationale Jaar van de Bodem. De korte film die wordt uitgebracht is de winnende inzender van een videowedstrijd rond het thema guerilla farming. Initiator Volkert Engelsman kijkt terug op een succesvol campagnejaar. Met meer dan 50 prominente partners en - sinds kort - Vandana Shiva als internationale ambassadeur, verklaart hij: "We beginnen nog maar. Bodems zijn geen sexy onderwerp, maar deze video gaat helpen om dat te veranderen. Iedereen die het belang van bodems doorziet, roep ik op om de video te delen. We hebben meer 'soildiers' nodig!"


Guerrilla farming-actie bij de Eiffeltoren.

De Save Our Soils-campagne maakt consumenten bewust van het wereldwijde probleem van bodemverlies en wil wijzen op mogelijke oplossingen ('soilutions'). Meer dan 50 internationale partners hebben zich inmiddels aangesloten bij de actie, waaronder prominente bedrijven en NGO's zoals Bionext, het Duitse Alnatura, de VN Wereldvoedselorganisatie en de Youth Food Movement. Initiator Volkert Engelsman, directeur van Nature & More: "Het is ons doel om miljoenen mensen over dit thema te bereiken voor 2015. Met Vandana Shiva als internationale ambassadeur, een stijgend aantal winkelpartners en een virale video groeit onze impact. Het mooiste moet nog komen!"

Belangrijke successen in eerste campagnejaar waren guerrilla farming acties in Berlijn en Keulen, waaraan behalve Vandana Shiva ook prominente Duitsers meededen, zoals tv-kok Sarah Wiener en de bekende ex-politici Renate Künast een Klaus Töpfer. De acties bereikten prime time televisie en kregen brede media-aandacht. Een andere mijlpaal was de introductie van het eerste campagneproduct, de Soilmate. Deze paarse doe-het-zelf kweekset met biologische tomaten, compost, basilicumzaadjes en informatie over het bodemthema werd ontwikkeld door Nature & more en succesvol geïntroduceerd in de Europese markt.


De Soilmate.

De onderstaande winnende guerrilla farming video werd ingezonden door Tom Boyden, een jonge Amerikaan die 5000 kilometer door Europa fietste en guerrilla farming acties deed op bijzondere locaties zoals de Eiffeltoren en Buckingham Palace. Volkert Engelsman: "De video overdonderde ons volledig. We hopen dat hij vele anderen zal inspireren om zelf actief te worden rond het thema van de vruchtbare bodem."

De Save Our Soils-campagne werd opgezet door Nature & More binnen het Global Soil Partnership van Wereldvoedselorganisatie FAO. Nature & More is het internationale 'trace & tell' merk voor biologische groente en fruit en is gevestigd in Nederland. Nature & More producten dragen een 'postzegel' met een portret van de teler en een code waarmee je de duurzame inspanningen van deze teler online kunt bekijken. Nature & More won vele prijzen waaronder de Ecocare Award 2012 in Duitsland en de Sustainable Entrepreneurship Award 2013 in Oostenrijk.

Kijk voor meer informatie op www.natureandmore.com.
Publicatiedatum: