Proefveld in Colijnsplaat wordt 6 december gerooid

Yacon, nieuw gewas voor biologische teelt?

Binnen het project 'BioBased Innovations Garden' heeft DLV Plant samen met Proefboerderij Rusthoeve een test gedaan met het gewas Yacon. Dit is het 2e jaar dat Yacon geteeld wordt. Aanstaande vrijdag 6 december zal dit proefveld worden gerooid. U kunt hierbij aanwezig zijn en er is tevens de gelegenheid om Yacon te proeven. Bovendien zullen wij een korte introductie geven van mogelijkheden en knelpunten van dit gewas.

Yacon is een Andesknol met bijzondere botanische eigenschappen. De knol kan gegeten worden als vrucht, gedronken als sap maar ook gebruikt worden in de culinaire keuken. Het gewas bevat een aantal interessante inhoudsstoffen, zoals insuline, maar smaakt ook erg goed. Dit gewas kan een potentieel zijn voor diabetici. Vooral in biologische teelt zou dit gewas een plaats kunnen hebben in een niche markt. DLV Plant zoekt nog potentiële met name biologische telers die met dit gewas zouden een keten zouden willen opbouwen.

Iedereen is welkom, wel is aanmelding noodzakelijk via mail of telefoon. In het veld is het nat dus zorg voor gepaste kledij. Bij slecht weer gaat het rooien van de proef niet door.

Datum: 6 december 2013
Locatie: Proefboerderij Rusthoeve, Noordlangeweg 42, Colijnsplaat
Tijd: 15:00 uur.

Voor meer informatie: www.dlvplant.nlPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.