
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- In memoriam Harmen Peters
- René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- Fotoreportage: Bio-producenten op PLMA 2023
- "Diversiteit is altijd beter dan een monocultuur"
- Meer natuur, beter voor dierenwelzijn: maar boer Gerjo Koskamp kan het niet alleen
Top 5 - afgelopen maand
Basisschoolleerlingen planten fruitbomen naast hun school
Samen met het Centrum Biologische Landbouw zorgt Landschapsbeheer Flevoland in het project 'Smaak van Flevoland' voor de fruitbomen op het schoolplein. Bij het project hoort een lesprogramma over fruitbomen en fruit. Natuurlijk is er wel wat geduld nodig voordat de bomen groot zijn en er geoogst kan worden. Maar dit voorjaar kunnen de leerlingen de eerste bloesems aan de takken zien verschijnen. En wie weet al de eerste appeltjes in het najaar.
Marian Huybregts, directrice van de school vertelt enthousiast dat de fruitbomen onderdeel gaan uitmaken van een toekomstige educatieve schooltuin. Er staat al een prachtig bijenhotel en er zijn stroken vrijgemaakt voor een wilde bloemenweide. De fruitbomen vormen een perfecte aanvulling waar educatie, beleving en het zelf ervaren samen komen.
Kinderen reageren er heel positief op, ze vinden het leuk om met de natuur bezig te zijn. Zo leren de kinderen dat een appel aan de boom groeit en een tomaat niet uit een bakje in de supermarkt komt. Kinderen kunnen zelf ervaren, voelen en proeven.
Per klas zijn er vandaag twee leerlingen afgevaardigd om samen te planten. Het plezier van de leerlingen is zichtbaar als zij met zijn allen aan de slag gaan en het resultaat mag er zijn. "Kijk, een worm!" roept Eva uit als zij met haar handen in de aarde zit.
Neem voor meer informatie contact op met Arda van der Lee: 0320 294939, vanderlee@landschapsbeheer.net.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-02 "In vergelijking met vorig jaar hebben we ons verkoopseizoen eerder moeten beëindigen"
- 2023-05-31 "We hebben nog nooit zo vroeg zo veel biologische peren vast hoeven leggen voor komend seizoen"
- 2023-05-31 De Générose: nieuwe biologische 100% Franse tomaat
- 2023-05-31 "Qua kosten zitten biologische champignons aan maximum"
- 2023-05-30 "Oog houden voor individuele uitdagingen, zodat telers geen nummer worden"
- 2023-05-30 Het geheim van Gisele Bündchen? Lokaal en biologisch eten
- 2023-05-30 Stadsbestuur Lier oogst zelf bio-groenten voor goede doelen
- 2023-05-26 Consumenten in Beieren kopen ondanks inflatie regionale en biologische producten
- 2023-05-26 Jonge zeewierondernemers presenteren duurzame innovaties op Wereld Oceanen Dag
- 2023-05-26 René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- 2023-05-26 Moestuinseizoen van start bij Landgoed Huis Sevenaer
- 2023-05-25 "In Scandinavië zien we nu bio-kasgroententelers weer terugschakelen naar conventioneel"
- 2023-05-25 "Op weg naar emissieloos stikstofgebruik in de fruitteelt"
- 2023-05-25 "Wij importeren nu meer biologische abrikozen uit Spanje dan uit Italië"
- 2023-05-24 Frans pakstation voor biologische sjalotten officieel geopend
- 2023-05-24 "Vanaf maart verloopt de afzet bio-fruit vlotter"
- 2023-05-24 Meer dan 7.000 km2 overstroomd in Emilia Romagna
- 2023-05-23 Komkommer nog altijd 'slechts' een dubbeltje, wel herstel biokomkommer
- 2023-05-23 "Met EKO is 15% biologische landbouw in Nederland haalbaar"
- 2023-05-23 Demeter-appelenhandelaar Bio-Obst Augustin betrekt nieuw pakstation