Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Basisschoolleerlingen planten fruitbomen naast hun school

Dinsdag 26 november 2013 was het zover voor basisschool de Toermalijn in Zeewolde. De leerlingen hebben samen drie fruitbomen geplant naast hun school.

Samen met het Centrum Biologische Landbouw zorgt Landschapsbeheer Flevoland in het project 'Smaak van Flevoland' voor de fruitbomen op het schoolplein. Bij het project hoort een lesprogramma over fruitbomen en fruit. Natuurlijk is er wel wat geduld nodig voordat de bomen groot zijn en er geoogst kan worden. Maar dit voorjaar kunnen de leerlingen de eerste bloesems aan de takken zien verschijnen. En wie weet al de eerste appeltjes in het najaar.

Marian Huybregts, directrice van de school vertelt enthousiast dat de fruitbomen onderdeel gaan uitmaken van een toekomstige educatieve schooltuin. Er staat al een prachtig bijenhotel en er zijn stroken vrijgemaakt voor een wilde bloemenweide. De fruitbomen vormen een perfecte aanvulling waar educatie, beleving en het zelf ervaren samen komen.

Kinderen reageren er heel positief op, ze vinden het leuk om met de natuur bezig te zijn. Zo leren de kinderen dat een appel aan de boom groeit en een tomaat niet uit een bakje in de supermarkt komt. Kinderen kunnen zelf ervaren, voelen en proeven.

Per klas zijn er vandaag twee leerlingen afgevaardigd om samen te planten. Het plezier van de leerlingen is zichtbaar als zij met zijn allen aan de slag gaan en het resultaat mag er zijn. "Kijk, een worm!" roept Eva uit als zij met haar handen in de aarde zit.

Neem voor meer informatie contact op met Arda van der Lee: 0320 294939, [email protected].
Publicatiedatum: