Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
ECA-water doodt virussen, bacteriën en schimmels en breekt biofilm af

Nieuwe ECA-unit van QEP Holland

Vol trots presenteert Janwillem van der Endt, directeur van QEP Holland, zijn ECA-unit voor de land- en tuinbouw. De ECA-unit van QEP Holland biedt dé oplossing voor problemen op het gebied van ziekteverspreiding door het irrigatiesysteem. ECA-water doodt in korte tijd vrijwel alle virussen, bacteriën en schimmels en breekt biofilm af.



Het product van de ECA-unit van QEP Holland is een desinfectant dat onder andere wordt toegevoegd aan gietwater of drainwater. Het desinfectant ontstaat door middel van elektrolyse van water in combinatie met kaliumchloride. Injectie van ECA-water aan het druppelsysteem zorgt voor gezondere wortels en een verlaagde ziektedruk. Daarnaast verlengt het de levensduur van de druppelslangen. ECA-water is ook zeer effectief voor nabehandeling van de oogst van groente-, fruit- en sierteelt. Het product is milieuvriendelijk en volledig vrij van chemicaliën waardoor toepassing in de biologische teelt zonder problemen mogelijk is.



Na jaren diverse ECA-units voor derden te hebben gebouwd heeft QEP Holland afgelopen jaar een eigen machine ontwikkeld. Het resultaat is een scherp geprijsde en onderhoudsarme unit. Het hart van de machine bestaat uit één of meerdere door QEP Holland ontwikkelde elektrolyse-cellen, waarbij het aantal afhankelijk is van de benodigde capaciteit. Doordat de machine en de bijbehorende software volledig in eigen beheer ontwikkeld zijn, is de ECA-unit volledig aan te passen aan specifieke wensen van individuele tuinders. Ook is de ECA-unit zeer geschikt voor export doordat hij waterdruk onafhankelijk is en weinig servicegevoelige componenten bevat.

Voor meer informatie: www.qepholland.com
Publicatiedatum: