Krispijn van den Dries:

"Goede prijzen voor biologische aardappelen"

Biologische tafelaardappelen doen het goed dit jaar in de markt. Van Vilsteren en Keij en Van den Dries (VVKD) telen gezamenlijk op een areaal van 20 hectare biologische aardappelen. De aardappelen, geteeld op de kleigrond in de Flevopolder zijn in september geoogst en vervolgens de bewaring in gegaan.

Krispijn van den Dries geeft aan dat het plan was om deze aardappel na de jaarwisseling pas af te zetten. "Echter door toenemende vraag zijn we nu inmiddels al weer een aantal weken aan het leveren richting Duitsland. Los op de vrachtauto wordt er sinds 3 weken verladen voor 60 eurocent. De prijs is stabiel, goed te noemen. De verwachting is dat na de jaarwisseling de prijzen verder zullen aantrekken in verband met de lagere oogst in Noord West Europa", zo vertelt Krispijn.Nederland blijft volgens hem achter met een marktprijs van 40-45 eurocent. "Maar Nederland zal uiteindelijk toch mee moeten gaan om voldoende aardappelen voorradig te kunnen blijven houden. In Frankrijk is de prijs zelf nog ietsjes beter: 60-65 eurocent. Kortom de boeren zijn, ondanks de wat tegenvallende opbrengsten, tevreden."

Voor meer informatie: www.bioromeo.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.