Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Over dromen en dilemma's in de duurzame keuken

Inspirerende avond met Rineke Dijkinga

Vrijdag 15 november organiseerde Weetsmakelijk een informatieve avond over gezonde en duurzame keuzes in de keuken. De belangstelling was groot, met ruim 150 bezoekers was de zaal van buurthuis Mellenshorst goed gevuld. Na een inleiding door Allegonda Heuving van Fairskin over wat natuurlijke cosmetica voor je kan doen, gaf Rineke Dijkinga op passievolle wijze uitleg over de gebruiksaanwijzing van ons lichaam. Het lichaam is een complex geheel en het luistert nauw om het te voorzien in alle benodigde bouw- en voedingsstoffen.Rineke motiveerde de aanwezigen om kritisch te zijn op wat je eet. Kies voor voeding en vermijd vulling. Vulling, als producten die bestaan uit suiker, synthetische stoffen, e-nummers, geraffineerde ingrediënten of verkeerde vetten, daarmee belast je je lichaam. Daarmee werk je een optimale gezondheid tegen. Eten dat werkelijk voedt en geen belasting vormt, heeft een groot effect op hoe je je voelt, wie je bent, of je geluk kunt ervaren en niet in de laatste plaats op je gezondheid.

Het is maatwerk om uit te zoeken wat voor jou werkt en wat niet. Observeer jezelf, kijk wat er gebeurt na een maaltijd, schrap eens iets waarover je twijfelt voor een week uit je eetpatroon en kijk of het wat oplevert, en vergeet niet de signalen van dat kleine stemmetje op de achtergrond serieus te nemen… "misschien zou het beter voor mij zijn als…." Een aantal algemeen geldende adviezen kwam ook aan bod, bijvoorbeeld: eet minder brood en je darmen zullen dankbaar zijn dat de dagelijkse dosis tarwe(gluten) omlaag gaat, voeg vaker noten toe aan de maaltijd voor gezonde eiwitten, vetten en een verzadigend gevoel. Het gaat dan om ongebrande noten die je eventueel zelf licht roostert in de oven.


Een volle zaal.

De volgende Weetsmakelijk avond is op donderdag 9 januari, wederom in Haren. Dan neemt Richard de Leth de bezoekers mee in zijn visie op gezondheid, vitaliteit en geluk. De Leth is auteur van de boeken OERsterk en OERsterk koken. Een arts met een praktijk voor integrale geneeskunde die onder meer orthomoleculair en natuurgeneeskundig werkt. Kaarten zijn te reserveren via [email protected]. Kosten zijn 16,50 euro per persoon en dat is inclusief een kop koffie of thee met iets lekkers, een duurzame goody bag en kans op een gesigneerd boek van de spreker.

Weetsmakelijk is ook te vinden op Facebook en twitter.
Publicatiedatum: