
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Fotoreportage Lentemarkt bij de Groene Passage
- Drie jaar undercover in de bio-industrie en vervolgens zelf verdacht van dierenmishandeling
- Nieuw: chips gemaakt van met biologisch zeewier bemeste zilte aardappels
- BD-druiventelers vinden opvolger en kunnen gaan afronden
- Bio-teler groeit voorzichtig: “Het was maar een beetje meer, maar we kregen ze slecht weg”
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Over dromen en dilemma's in de duurzame keuken
Inspirerende avond met Rineke Dijkinga
Rineke motiveerde de aanwezigen om kritisch te zijn op wat je eet. Kies voor voeding en vermijd vulling. Vulling, als producten die bestaan uit suiker, synthetische stoffen, e-nummers, geraffineerde ingrediënten of verkeerde vetten, daarmee belast je je lichaam. Daarmee werk je een optimale gezondheid tegen. Eten dat werkelijk voedt en geen belasting vormt, heeft een groot effect op hoe je je voelt, wie je bent, of je geluk kunt ervaren en niet in de laatste plaats op je gezondheid.
Het is maatwerk om uit te zoeken wat voor jou werkt en wat niet. Observeer jezelf, kijk wat er gebeurt na een maaltijd, schrap eens iets waarover je twijfelt voor een week uit je eetpatroon en kijk of het wat oplevert, en vergeet niet de signalen van dat kleine stemmetje op de achtergrond serieus te nemen… "misschien zou het beter voor mij zijn als…." Een aantal algemeen geldende adviezen kwam ook aan bod, bijvoorbeeld: eet minder brood en je darmen zullen dankbaar zijn dat de dagelijkse dosis tarwe(gluten) omlaag gaat, voeg vaker noten toe aan de maaltijd voor gezonde eiwitten, vetten en een verzadigend gevoel. Het gaat dan om ongebrande noten die je eventueel zelf licht roostert in de oven.
Een volle zaal.
De volgende Weetsmakelijk avond is op donderdag 9 januari, wederom in Haren. Dan neemt Richard de Leth de bezoekers mee in zijn visie op gezondheid, vitaliteit en geluk. De Leth is auteur van de boeken OERsterk en OERsterk koken. Een arts met een praktijk voor integrale geneeskunde die onder meer orthomoleculair en natuurgeneeskundig werkt. Kaarten zijn te reserveren via weetsmakelijk@yahoo.com. Kosten zijn 16,50 euro per persoon en dat is inclusief een kop koffie of thee met iets lekkers, een duurzame goody bag en kans op een gesigneerd boek van de spreker.
Weetsmakelijk is ook te vinden op Facebook en twitter.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-06 Veldbonen en lupine de nieuwe superbonen?
- 2023-06-05 Open dag zorgboerderij De Grote Wiede: zaterdag 17 juni
- 2023-06-05 Fotoreportage Lentemarkt bij de Groene Passage
- 2023-06-02 Biodyneren blijkt schot in de roos
- 2023-06-02 Redactionele special Organic Produce Summit
- 2023-06-02 Groenbemesters, mechanische onkruidbestrijding en veel meer: de BioVelddag komt er aan
- 2023-05-31 Openluchtdiners op Landgoed Bleijendijk: 16, 21, 22 en 23 juli
- 2023-05-30 Landelijke Teeltdag 'Meer melk van eigen bodem': 31 mei in Dronten
- 2023-05-26 LTO organiseert 'Dag van de multifunctionele landbouw'
- 2023-05-25 Ruim 50 leveranciers op Lentemarkt bij de Groene Passage
- 2023-05-25 BioInspiratiedag voor gangbare en biologische ondernemers: 8 juni in Weert
- 2023-05-25 Fotoreportage: Bio-producenten op PLMA 2023
- 2023-05-23 Workshop biologisch risicobeheersplan georganiseerd voor landbouwvoorlichters en -adviseurs
- 2023-05-23 NAJK organiseert workshop voor meerwaarde creëren op het agrarisch bedrijf met een neventak
- 2023-05-22 Online startersuurtje: 25 mei om 19:30 uur
- 2023-05-19 29 mei Open Dag bij De Hommelhoeve in Empe
- 2023-05-19 De supermarkt van morgen en de rol van lokaal assortiment
- 2023-05-17 Carbon Credits maken landbouwtransitie in Egypte mogelijk, kan dat ook in Nederland?
- 2023-05-17 John Arink speecht tijdens protest bij Rabobank
- 2023-05-16 Karavaan brengt voorstellingen over actuele boerenthema's op locatie