Vrijdag 15 november organiseerde Weetsmakelijk een informatieve avond over gezonde en duurzame keuzes in de keuken. De belangstelling was groot, met ruim 150 bezoekers was de zaal van buurthuis Mellenshorst goed gevuld. Na een inleiding door Allegonda Heuving van Fairskin over wat natuurlijke cosmetica voor je kan doen, gaf Rineke Dijkinga op passievolle wijze uitleg over de gebruiksaanwijzing van ons lichaam. Het lichaam is een complex geheel en het luistert nauw om het te voorzien in alle benodigde bouw- en voedingsstoffen.
Rineke motiveerde de aanwezigen om kritisch te zijn op wat je eet. Kies voor voeding en vermijd vulling. Vulling, als producten die bestaan uit suiker, synthetische stoffen, e-nummers, geraffineerde ingrediënten of verkeerde vetten, daarmee belast je je lichaam. Daarmee werk je een optimale gezondheid tegen. Eten dat werkelijk voedt en geen belasting vormt, heeft een groot effect op hoe je je voelt, wie je bent, of je geluk kunt ervaren en niet in de laatste plaats op je gezondheid.
Het is maatwerk om uit te zoeken wat voor jou werkt en wat niet. Observeer jezelf, kijk wat er gebeurt na een maaltijd, schrap eens iets waarover je twijfelt voor een week uit je eetpatroon en kijk of het wat oplevert, en vergeet niet de signalen van dat kleine stemmetje op de achtergrond serieus te nemen… "misschien zou het beter voor mij zijn als…." Een aantal algemeen geldende adviezen kwam ook aan bod, bijvoorbeeld: eet minder brood en je darmen zullen dankbaar zijn dat de dagelijkse dosis tarwe(gluten) omlaag gaat, voeg vaker noten toe aan de maaltijd voor gezonde eiwitten, vetten en een verzadigend gevoel. Het gaat dan om ongebrande noten die je eventueel zelf licht roostert in de oven.
Een volle zaal.
De volgende Weetsmakelijk avond is op donderdag 9 januari, wederom in Haren. Dan neemt Richard de Leth de bezoekers mee in zijn visie op gezondheid, vitaliteit en geluk. De Leth is auteur van de boeken OERsterk en OERsterk koken. Een arts met een praktijk voor integrale geneeskunde die onder meer orthomoleculair en natuurgeneeskundig werkt. Kaarten zijn te reserveren via weetsmakelijk@yahoo.com. Kosten zijn 16,50 euro per persoon en dat is inclusief een kop koffie of thee met iets lekkers, een duurzame goody bag en kans op een gesigneerd boek van de spreker.
Weetsmakelijk is ook te vinden op Facebook en twitter.

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Tweede Kamer: "Ondersteun biologische koplopers in stikstofaanpak"
- Fotoreportage: Jubileumjaar De Groene Passage feestelijk afgetrapt met Zomermarkt
- Anders Invest Food & Agri fonds participeert in Horizon Natuurvoeding
- De Speld steekt de draak met biologisch
Top 5 - afgelopen maand
- In memoriam: Frans baron van Verschuer
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
Over dromen en dilemma's in de duurzame keuken
Inspirerende avond met Rineke Dijkinga
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-07-05 Bio-café NH in teken van korte keten: 14 juli
- 2022-07-04 Webinar 'Marktwaarde creëren met keurmerken': woensdag 6 juli
- 2022-07-01 Eerste Organics Europe Youth Event: 31 augustus en 1 september
- 2022-06-29 Positieve energie en emoties wisselen elkaar af tijdens Caring Farmers dag
- 2022-06-29 Dit zijn de winnaars van de Natexpo Awards
- 2022-06-28 Eerste demo-activiteiten Tuinderij de Es van start
- 2022-06-27 Fotoreportage: Jubileumjaar De Groene Passage feestelijk afgetrapt met Zomermarkt
- 2022-06-24 Fotoreportage: Bloedhete maar geslaagde BioVelddag
- 2022-06-22 Fotoreportage: ‘Gangbare jongens’ zorgen voor meer dan genoeg gesprekstof tijdens BioBorrel
- 2022-06-22 Biologisch tafelen op Landgoed Bleijendijk
- 2022-06-22 “Overal waar restafval is, kan de machine gebruikt worden om dat afval te verwerken tot geschikte bodemvoeding”
- 2022-06-21 Carmel College Salland wint finale Food Challenge 2022 met beste poké bowl
- 2022-06-21 Biofach belicht scenario's en kansen op weg naar klimaatneutraliteit
- 2022-06-17 Organic Food & Eco Living Iberia maakt succesvolle terugkeer naar Madrid
- 2022-06-17 "Raak consumenten in het hart"
- 2022-06-16 Solidariteit met Oekraïense bioboeren tijdens Europees congres
- 2022-06-15 “Zowel de biologische- als de gangbare sector zal zich meer moeten richten op de weerbaarheid van rassen en teeltsystemen”
- 2022-06-15 28 juni: innovatiedag over groenbemesters en bodemnutriënten
- 2022-06-13 Zonnige editie Kom in de Kas geeft energie in moeilijke tijden
- 2022-06-10 Jubileum Zomermarkt De Groene Passage: zaterdag 25 juni