Jaarlijks stoppen 600 Duitse bio-bedrijven

De Duitse biologische markt groeide vorig jaar met 6%. Het aantal biologische bedrijven is ook toegenomen. Tegenover deze positieve ontwikkelingen is het wel zo dat jaarlijks meer dan 600 boeren ermee stoppen. Dat is bijna 5% van de biologische bedrijven. Dit is de conclusie van onderzoekers van het Thünen-Instituts met de Universität Kassel.

Het gaat vaak om kleinschalige fruit- en tuinbouwbedrijven, evenals schapen- en geitenhouders. Tussen 2003 en 2010 sloten jaarlijks gemiddeld 190 biologische boeren hun bedrijf. De belangrijkste redenen daarvoor zijn dat het bedrijf niet rendeerde of dat het voor een voortzetting als conventioneel landbouwbedrijf te klein was.

Meer dan 410 bedrijven schakelden elk jaar gemiddeld terug naar de conventionele landbouw. De redenen daarvoor waren de te lage prijspremies voor bio-producten, een zeer tijdrovende administraties, controles en de strenge richtlijnen.

Bron: Bio-Markt.Info


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.