Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gaat over op volledig biologisch en fairtrade assortiment

Derde vestiging By the Grape komt in Amsterdam

Wijnwinkel By The Grape opent 29 november in Amsterdam zijn derde vestiging. Daarnaast stapt de formule volledig over op een biologisch en fairtrade assortiment. Dat laat oprichter en mede-eigenaar Derrick Neleman weten aan RetailNews.

By The Grape beschikt momenteel over vestigingen in Velp en Utrecht. Neleman wil ook winkels openen in Den Haag en Rotterdam. Hij heeft echter niet de ambitie om de grootste wijnwinkelketen van Nederland te worden. "Wij willen juist de favoriete wijnwinkel van de Nederlandse consument zijn", zegt hij.

Om dat te bereiken zet By The Grape in op een '3.0 multichannelstrategie'. "Online meets offline", aldus Neleman over die strategie. Dat modewoord wordt volgens hem door veel retailers gebruikt, maar in zijn winkels daadwerkelijk doorgevoerd. De laatste uiting daarvan is het verdwijnen van de traditionele kassa in Amsterdam, waar verkopers met een mobiele pin 'naar de klant toekomen'.

Winkels van By The Grape, dat begonnen is als webwinkel, staan volledig in het teken van beleving. In Amsterdam komt bijvoorbeeld het proeven centraal te staan, stelt de oprichter. De klant kan daar 32 verschillende wijnen proeven. "Proeven is verkopen", aldus Neleman.

By The Grape groeit inmiddels 'als kool' op het internet, vervolgt hij. "Inmiddels behoren we tot de top vier van online wijnverkopers." Ook de winkels doen het volgens hem erg goed. De eerste vestiging in Velp, die twee jaar geleden opende, won afgelopen maand de award voor Beste Wijnwinkel van Nederland.

Bron: RetailNews
Publicatiedatum: