Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duurzame state-of-the-art cacaofabriek Crown of Holland is operationeel

Tradin Organic Agriculture BV ('Tradin Organic'), met hoofdkantoor in Amsterdam is onderdeel van de SunOpta International Foods Group. Afgelopen donderdag 14 november werd de officiële start van de Crown of Holland, Tradin Organic's nieuwe cacaofabriek, feestelijk gevierd. Een select gezelschap uit de internationale cacao- en zoetwarenindustrie was uitgenodigd in Middenmeer, om een kijkje te nemen in de nieuwe fabriek. In de fabriek wordt gebruik gemaakt van de methode 'whole-bean roasting', deze methode staat bekend om zo optimale smaken uit de hoogstgekwalificeerde en 'single origin' bonen te kunnen realiseren.


Directeur van Tradin Organic: Gerard Versteegh.

Ate Oostra, voorzitter van de Metropolitan Food Security, onder andere bekend door zijn samenwerking met Nederland AgroFood & Technology was de eregast en heeft de fabriek geopend met het doorknippen van het lint. Ook waren er vertegenwoordigers van de ambassades van de Filippijnen, Ecuador en de Dominicaanse Republiek wat weer geeft hoe belangrijk de samenwerking is met deze landen bij inkoop van de cacao.Gerard Versteegh, voorzitter van de SunOpta International Foods Group opende het evenement met een korte terugblik op Tradin Organic's ervaring in het 'sourcen' van biologische grondstoffen en vooral het tot stand komen van de duurzame cacaofabriek: "Tijdens de voorstudie zijn er meerdere landen ter sprake gekomen als geschikte locatie voor de fabriek, uiteindelijk is voor Nederland gekozen vanwege de flexibiliteit van de aanvoer van verschillende origines cacaobonen, en de aanwezige ervaring en know how van cacaoverwerking in de regio."


De officiële openingshandeling.

Rafal Taciak, Commercieel Directeur Cacao bij Tradin Organic; "De positionering van de nieuwe fabriek is een strategische zakelijke beslissing op basis van bovengemiddelde groeivooruitzichten in de specialiteiten en niche cacaomarkt. Dit in tegenstelling tot de sterk consoliderende wereld van conventionele cacao verwerking."

Ate Oostra, de voorzitter van de Metropolitan Food Security voegde daar het volgende aan toe: "Nederland is een belangrijk handelsland. Waarde toevoegend aan landbouwproducten, duurzaamheid en efficiëntie is van historisch belang in Noord-Holland, op land dat voor een groot deel is herwonnen van de zee waarbij alle middelen en afval management slim moesten worden toegepast. De investering van SunOpta toont aan dat handel leidt tot investeringen in productie."Crown of Holland ligt 40 kilometer ten noorden van de haven van Amsterdam, de nummer 1 Cacao haven van de wereld, en gesitueerd op Agriport A7. Bij de bouw van de fabriek is gebruik gemaakt van de nieuwste milieuvriendelijke bouwmaterialen en technologieën. Een essentieel element van het concept van Agriport A7 is het stimuleren van duurzame ontwikkeling, het hergebruiken van reststoffen en bijproducten onder de bedrijven. Dit sluit mooi aan bij Tradin Organic's visie betreffende duurzaamheid.

Voor meer informatie: www.crownofholland.com en www.tradinorganic.com
Publicatiedatum: