Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aantal starters groeit in derde kwartaal met 3%

Over de eerste negen maanden van het jaar ligt het aantal starters rond de 98.000. Dit is een stijging van 2% in vergelijking met dezelfde periode in 2012. Evenals in het tweede kwartaal is het aantal starters in het derde kwartaal toegenomen. Bijna 29.000 bedrijven zijn in het derde kwartaal van start gegaan. Dit is een stijging van 3% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Hoewel het economische klimaat het afgelopen kwartaal niet is verbeterd, laten starters zich daardoor niet weerhouden. Blijkbaar zien ze nog voldoende mogelijkheden om een bedrijf te beginnen. Dit alles staat in het Kwartaalbericht Starters van ING Economisch Bureau.



Daarnaast is er een groep starters dat bij gebrek aan zicht op een baan in loondienst noodgedwongen de stap naar het ondernemerschap maakt. In bepaalde sectoren, als de bouw, gezondheidszorg (thuiszorg) en de media, kan je bijna alleen nog als zzp'er aan de slag.
Publicatiedatum: