Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eerste pak uitgereikt aan prins Carlos

Nieuw van Peeze: Klimaatneutrale Fairtrade bio-koffie

Vanaf nu biedt Peeze haar klanten iets nieuws en unieks: biologische koffie die niet alleen Fairtrade is, maar ook klimaatneutraal. De klimaateffecten in de koffieketen worden met behulp van reductie en compensatie van CO2-emissies teruggebracht tot 0. Uniek is dat de uitstoot niet gecompenseerd wordt op een willekeurige plek, maar met projecten bij de bron van koffie: op de plantages in Ethiopië. Voor deze unieke aanpak werkt Peeze nauw samen met Max Havelaar.


Het eerste pak Klimaatneutrale Fairtrade koffie van Peeze is donderdag 14 november uitgereikt aan prins Carlos, op het feestelijke Jubileum Event van Stichting Max Havelaar.

Peeze compenseert en reduceert al jaren de schadelijke klimaateffecten van haar productie en transport, maar tilt duurzaam ondernemen met het compenseren bij de bron naar een nog hoger niveau. Met drie concrete projecten; het verstrekken van kooktoestellen, efficiënter omgaan met landbouwgrond en boomaanplant in Ethiopië, waarbij Max Havelaar een belangrijke rol speelt, gaan de koffieboeren schoner en slimmer produceren. Bovendien ontvangen de boeren emissierechten voor iedere ton CO2 die hierdoor minder wordt uitgestoten. Peeze heeft deze aanpak een gezicht gegeven in haar nieuwe campagne 'Het begint met een verhaal'. Daarin stimuleert de Arnhemse koffiebrander ook andere ondernemers om aan de slag te gaan met duurzaamheid.


Uniek

Dit project is uniek omdat Peeze de verantwoordelijkheid neemt voor CO2-uitstoot in de koffieketen tot haar klant én deze compenseert bij de bron - op de koffieplantage. Overigens is dit lang niet het eerste initiatief van Peeze op het gebied van Fairtrade en duurzaamheid. Zo is Peeze de enige Nederlandse koffiebranderij, die voor 100% gecertificeerde koffie levert. Timmo Terpstra en Paul van der Hulst, directeuren van Peeze: "Als we over 25 jaar nog steeds een lekkere kop koffie willen drinken, moeten we er nu iets voor over hebben. Dit project en de campagne die we eraan hebben verbonden, spelen in op een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid."

Voor meer informatie: www.peeze.nl en www.fairverhaal.nl
Publicatiedatum: