Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Ondernemers die lef tonen worden hier beloond"

Fotoreportage: Wassenaar verwelkomt EkoPlaza

Tholen - Vandaag (14 november) kunnen Wassenaarders voor het eerst hun biologische boodschappen doen bij EkoPlaza. De winkel aan de Langstraat 63 werd gisterenavond officieel geopend door wethouder Leendert de Lange. Tussen de genodigden liepen ook geregeld nieuwsgierige (toekomstige) klanten die alvast een kijkje kwamen nemen.

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.


Sfeervolle voorgevel van de nieuwe EkoPlaza Wassenaar.

Het is snel gegaan, zo gaf winkelier Mathijs Vermeulen in zijn speech aan. Hij runde tot voor kort samen met zijn vader natuurvoedingswinkel Go Pure in de J. de Wittstraat. "Wat fantastisch dat onze nieuwe winkel vanavond open mag gaan. Want wat hebben we met zijn allen hard gewerkt de afgelopen zes weken." Een half jaar geleden kreeg Mathijs tijdens zijn wintersportvakantie een telefoontje van Erik Does (algemeen directeur Udea). "Hij gaf aan een geschikt pand te hebben gevonden en vervolgens zijn we samen de plannen uit gaan werken. Ik ben supertrots op het eindresultaat. Met deze laagdrempelige winkel willen we biologische producten dichtbij de consument brengen."


De familie Vermeulen met wethouder de Lange.

Vervolgens nam de wethouder het woord. Leendert de Lange: "Wat mij de laatste paar minuten in deze winkel vooral opgevallen is dat jouw mensen vooral jouw familie zijn. Dat is mooi om te zien. De aanstaande opening van deze winkel leefde de laatste weken al behoorlijk in Wassenaar. De inwoners zijn nieuwsgierig naar het resultaat. Vergeleken met het toch wat kleinere Go Pure-concept kunnen de Wassenaarders in deze winkel voortaan terecht voor al hun boodschappen. Dat is belangrijk omdat de moderne consument voor gemak gaat."

De wethouder is van mening dat met de komst van EkoPlaza de aantrekkingskracht van de Langstraat ook toeneemt. "Wassenaarders hebben behoefte aan eten waarvan ze de herkomst kennen. En in deze winkel wordt daar ook nog volop beleving aan toegevoegd. Ook kan men hier op een goede manier adviezen inwinnen. Dat is een bijzondere combinatie." Volgens hem staat Wassenaar voor goede en mooie producten. "Ondernemers die lef tonen worden hier beloond."

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.


Het oude pand van Go Pure.

"Eigenlijk terug op de oude stek"

Na de officiƫle opening vertelde Marcel, de vader van Mathijs, aan Biojournaal dat hij erg trots is op het eindresultaat. "Ik had dit nooit kunnen denken toen in 43 jaar geleden het Wassenaars Reformhuis opende. Het vorige pand was ook na de verbouwing gewoon nog te klein en dan is het een eer om vervolgens door Udea benaderd te worden om deel uit te gaan maken van het EkoPlaza-concept." Veel mensen hebben hem de afgelopen tijd gevraagd of hij het niet jammer vond. "Voor mij is stilstaan achteruit gaan. Dit is een mooie ontwikkeling. En eigenlijk zijn we weer terug op de oude stek. Ik ben namelijk in de passage tegenover deze winkel begonnen met een klein winkeltje van 5 bij 5."

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.

Voor meer informatie:

Mathijs Vermeulen
EkoPlaza Wassenaar
Langstraat 63
2242 KK Wassenaar
070 5111820
[email protected]
www.ekoplaza.nl