Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mansveld: Ambitieuzer aan de slag voor groenere economie

Nederland scoort goed als het gaat om het terugdringen van afval en het beperken van de uitstoot van broeikasgassen. Ook is er meer werk in de milieusector. Dit blijkt uit het rapport Green Growth in the Netherlands 2012 dat staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur en Milieu) woensdag 13 november in ontvangst heeft genomen bij het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Uit de publicatie blijkt dat de Nederlandse economie gestaag groener kleurt.

Mansveld ziet in het rapport een stimulans om sneller, harder en ambitieuzer aan de slag te gaan. "De economische kansen die voortkomen uit groene groei nemen toe. We kunnen groen uit de crisis komen."

Groene groei ofwel het duurzaam laten groeien van de economie zonder dat dit nadelig is voor klimaat, bodem, water of grondstoffen is een prioriteit van het kabinet. Daarbij is de hulp van innovatieve ondernemers, 'duurzame' bestuurders en mensen die gewoon uit zichzelf duurzaam doen onontbeerlijk, aldus de staatssecretaris.

"Er zijn nog flinke stappen te zetten om onze economie in een goede uitgangspositie te brengen voor een duurzame toekomst." Er zijn volgens Mansveld al wel stappen gezet; het kabinet zet met het Nationaal Energieakkoord volop in op innovaties in duurzame energie en er zijn al ruim 100 Green Deals gesloten om de economie duurzamer te maken.

Publicatiedatum: