Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"We kunnen niet meer om superfoods heen"

Rhumveld Winter & Konijn op Food Ingredients Organic Pavillion

Tholen - Van 19 tot en met 21 november wordt in Frankfurt de Food Ingredients Europe gehouden. Het Nederlandse bedrijf Rhumveld Winter & Konijn zal dit jaar van de partij zijn op het Food Ingredients Organic Pavillion (hal 8.0, N-44).

Onlangs werd al op Biojournaal gemeld dat Rhumveld Winter & Konijn meer en meer focust op biologisch. Dit zal de distributeur en importeur van biologische en conventionele noten, zaden en gedroogd fruit ook op de Food Ingredients Europe laten zien. Verder ligt de focus op biologische cranberries en superfoods.

Atoka Organic Cranberries

Rhumveld Winter & Konijn zal zich samen met Atoka Organic Cranberries op de beurs presenteren. Met deze cranberryproducent is Rhumveld recentelijk een strategische samenwerking aangegaan. "Atoka levert gedroogde cranberries van hoge kwaliteit, zowel hele vruchten als in poedervorm. Dankzij deze samenwerking zijn we gegarandeerd van een bepaald volume", vertelt Paul van Schijndel, sinds kort aangesteld als business development manager biologisch bij Rhumveld.


Superfoods

Het bedrijf richt zich in de distributie en import ook steeds meer op superfoods. Hierover zullen de medewerkers u tijdens de Food Ingredients Europe uitgebreid informeren. "De vraag naar superfoods stijgt heel fors. Wij kunnen dan ook niet om die producten heen. Wel kiezen wij er bewust voor om de superfood-producten heel dichtbij de bron te sourcen. Hierdoor hebben we het hele proces volledig onder controle. We hebben een eigen inkoopkantoor in Brazilië om voedselveiligheid en leverbetrouwbaarheid te garanderen. Als we van één aspect in de keten niet zeker zijn, beginnen we gewoon niet aan een product", zo licht Paul toe.

Rhumveld heeft onder andere de volgende superfoods in het assortiment: Açai, Amaranth, bijen pollen, chia, Cranberry, goji bessen, guaraná, Hennepzaad, Lucuma, Maca, Maqui, moerbeibessen, Quinoa en Cacao Nibs.

Voor meer informatie:

Paul van Schijndel
Rhumveld Winter & Konijn
Rivium 1e straat 111
2909 LE Capelle aan den IJssel
010 2330900
[email protected]
www.rhumveld.com