Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Woensdag 13 november in Amsterdam

Tegenlicht Meet Up #7: De strijd om het zaad

Maandag is de documentaire De Strjd om het Zaad van VPRO Tegenlicht uitgezonden. Dit ging over de toekomst van onze voedselproductie en het belang van de Global Seed Vault in Spitsbergen. Aanstaande woensdag 13 november zal in Pakhuis de Zwijger aan de Piet Heinkade 179 in Amsterdam nagepraat worden tijdens de Tegenlicht Meet Up met diverse gasten uit de zaadveredelingswereld in Nederland. Deze avond wordt samen met de VPRO georganiseerd.

De avond is vrij toegankelijk en start om 20:00 uur.

Inhoud documentaire

Diep verstopt in een massieve berg op het onherbergzame Spitsbergen bevindt zich de belangrijkste kluis ter wereld: de Global Seed Vault. Het is er 20 graden onder nul, bestand tegen aardbevingen, overstromingen, raketaanvallen en nucleaire rampen. Het is de Ark van Noach van onze voedselproductie met de grootste diversiteit aan zaden van de hele wereld, een back-up van zoveel mogelijk gewassen en de gereedschapskist voor zaadveredelaars. Dit is van levensbelang, want in 2050 zijn er 9 miljard monden te voeden. Maar het succes van de kluis toont ook haar keerzijde. Met de toenemende strategische betekenis van zaad is de fundamentele discussie op gang gekomen over de vraag: van wie is het zaad eigenlijk?



We gaan naar aanleiding van deze film in gesprek met onder andere documentairemaker Kees Brouwer, Bert Visser (Centrum voor Genetische Bronnen Nederland), Anke van den Hurk (Plantum), Arjen de Vos (Zilt Proefbedrijf) en Hans van Scharen (medewerker Europees parlementslid Bart Staes, European greens).

Deze avond wordt gemodereerd door Bart Krull (IMI).

Woensdag 13 november | 20:00-22:00 uur | Pakhuis de Zwijger, grote zaal. Toegang is gratis, aanmelden kan hier
Publicatiedatum: