De volgende stap
De optimalisatie is de volgende stap in de verdere ontwikkeling van Hessing. Door autonome groei en de overnames van Groentehof en de fruitsnij-activiteiten van Chiquita is Hessing de afgelopen jaren sterk gegroeid. Met de overnames haalde Hessing extra kennis en volume in huis en is het aantal vestigingen uitgebreid. Na de integratie van de overgenomen bedrijven, is nu het moment om de productie te optimaliseren.Gevolgen nieuwe locatie- en productieverdeling
In de nieuwe opzet wordt de Hessing-fabriek in Helmond ingericht als specialiteitenfabriek voor maaltijdsalades, slaschotels, rauwkosten, verse sappen, vers fruit en biologische producten. De fabriek in Zwaagdijk-Oost wordt de fabriek voor gesneden, panklare groente. De vestigingen Hessing Uden en Hessing Maasbree worden eind 2014 en begin 2015 gesloten. Deze verandering wordt doorgevoerd met behoud van werkgelegenheid voor de vaste medewerkers.Volgens algemeen directeur Frank Hessing is de nieuwe locatie- en productieverdeling een belangrijke stap voor de continuïteit van Hessing: "Zo blijven we in staat om onze afnemers kwalitatief goede en innovatieve versproducten te leveren en houden we onze onderneming gezond, flexibel en veerkrachtig."
Hessing in het kort
Hessing is één van de grootste verwerkers van verse groente en vers fruit in Nederland, met een productie van ongeveer 200 miljoen verpakkingen per jaar. Hessing levert de versproducten aan supermarktketens en foodservice. Hessing is een familiebedrijf, waarvan de aandelen in handen zijn van de familie Hessing en The Greenery. Bij de productielocaties, de eigen transportonderneming en het hoofdkantoor werken in totaal ruim 1.250 mensen.Voor meer informatie: www.hessingsupervers.nl