Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Afsluiten MVO en fairtradeweek bij Natuurwinkel Gouda

Bakplaten met verse appeltaart en 1000 glaasjes cranberry-granaatappelsap vonden afgelopen zaterdag 9 november gretig aftrek bij Natuurwinkel Gouda. Deze gratis feestelijke traktatie voor klanten was ter eren van de gewonnen MVO award 2013 die de Natuurwinkel na een strenge juryselectie en publieke stemronde in de wacht sleepte.



Stichting fairtrade Gemeente Gouda die onder andere de MVO bedrijvencompetitie dit jaar voor de tweede maal organiseerde kan terug kijken op een succesvolle fairtradeweek. Deze begon op 26 oktober met een duurzaamheidscongres en duurzaamheidsmarkt in de Goudse Sint Jan en eindigde op 2 november met een modeshow door de Kunst van Kringloop met kleding gemaakt van recycle-materialen. Natuurwinkel Gouda hield hierbij een ludieke plastic zakken omruilactie. Het winkelend publiek met plastic boodschappentas kon deze omruilen voor een gratis Natuurwinkel big-shopper gemaakt van gerecyclede petflessen. Van de ingeleverde plastic zakken maakt de Kunt van Kringloop weer nieuwe kleding. Mensen stonden ervoor in de rij, zelfs met plastic boterhamzakjes!

Gemeente Gouda voldoet al sinds november 2011 aan de voorwaarden van de duurzame Fairtrade titel en ook komend jaar mogen zij zich Fairtrade Gemeente blijven noemen.



Fairtrade Gemeente is een eervolle titel die aangeeft dat een stad bijzonder veel aandacht besteedt aan eerlijke handel. In een Fairtrade Gemeente worden veel fairtrade producten verkocht, gekocht en gebruikt door supermarkten, kledingwinkels, kerken, verenigingen, scholen, bedrijven, de gemeente, consumenten, et cetera. Het unieke element aan de campagne is dan ook dat iedere doelgroep in een gemeente hierbij wordt betrokken. Fairtrade Gemeente is een internationale campagne waar vele landen, steden en dorpen aan meedoen. In ongeveer 10 jaar tijd is het uitgegroeid tot zo'n succesvol burgerinitiatief, dat in 2011 de 1000ste Fairtrade Gemeente werd verwelkomd. Steden die meedoen zijn onder andere Rome, Parijs, Utrecht, Rotterdam en Londen. In Nederland zijn er nu 34 steden die de titel behaald hebben en zijn er 88 werkgroepen actief.
Publicatiedatum: