Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische teler Warren Bam meervoudig bekroond

Biologische druiven- en blauwebessenteler Warren Bam heeft op 31 oktober een nieuwe Toyota Hilux gewonnen als 'New Harvest Farmer of the Year'. De prijs werd uitgereikt tijdens een gala-avond in Johannesburg, Zuid-Afrika. Warren Bam, afkomstig uit een zwart gezin van eenvoudige afkomst, kreeg de prijs voor zijn indrukwekkende prestatie als boer en bedrijfsleider van het biologische landbouwbedrijf Lushof in de provincie West-Kaap. Warren Bam geeft hier leiding aan 500 medewerkers.

Professor Carlu van der Westhuizen, woordvoerder van de jury, roemde Bam onder andere om zijn feilloze financiƫle overzicht. "Hij heeft zichzelf bewezen als een van de beste biologische druiventelers ter wereld. Hij is het levende bewijs dat kinderen van gekleurde landbouwarbeiders op een goede dag zelf een groot bedrijf kunnen leiden. In zijn bedrijf heeft hij bovendien laten zien hoe je kale woestijngrond kunt verbeteren tot productieve druivengaarden." Eerder in september won Warren Bam ook al de 'New Comer of the Year' award tijdens het jaarlijkse Fruit Industry Gala.Nature & More werkt al jaren samen met Warren Bam. Pieter de Keijzer, productmanager: "Warren is niet alleen een goede bedrijfsleider, maar heeft als boer ook een heel goed gevoel voor de essentie van biologische landbouw. Dat proef je terug in zijn fantastische druiven!" Op de website van Nature & More (code 690 op www.natureandmore.com) is onder andere een korte video te zien waarop Warren Bam vertelt over zijn bedrijf en zijn passie voor de vruchtbare aarde.

Nature & More is het internationale transparantiesysteem van Eosta voor verse biologische groente en fruit. Nature & More ontving onder andere de Sustainable Entrepreneurship Award in Oostenrijk (2013) en de Hillenraad Duurzaamheidsprijs in Nederland (2013).
Publicatiedatum: