Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dinsdag 12 november op Warmonderhof:

Bijeenkomst 'Fruit in de kippenuitloop'

Het netwerk Bomen voor Buitenkippen organiseert op dinsdag 12 november van 13:30-15:30 een bijeenkomst over 'Fruit in de kippenuitloop'. De bijeenkomst is bedoeld voor wie al fruitbomen heeft in de kippenuitloopen en vragen heeft over de verzorging, bemesting, snoeien, ziekten, spuiten, et cetera. De locatie is de biologische boomgaard van opleidingscentrum Warmonderhof. Het adres is Knooplaan 6 in Dronten.

Programma

We worden begeleid door fruitteeltdeskundige Wil Sturkenboom. Hij heeft op de eerste bijeenkomst van project 'Bomen voor Buitenkippen' (18 december 2012 in Almen) verteld over zijn ervaringen als fruitteler met allerhande soorten pluimvee in de boomgaard. Hij is docent biologische fruitteelt op de Warmonderhof.Vragen die aan de orde komen:

  • Hoe moet je fruitbomen snoeien?
  • Hoe/wanneer/hoeveel moet je fruitbomen bemesten?
  • Hoe herken je wanneer je het fruit het beste kan oogsten? Hoe krijg je goede kwaliteit om bijvoorbeeld sap van te maken?
  • Welke samenwerkingsmogelijkheden zijn er voor verwerking?
  • Hoeveel mineralen kun je afvoeren met fruitbomen?
  • Hoe voorkom je ziekten en hoe doe je het biologische spuiten in combinatie met kippen? Is spuiten nodig? Met welke middelen wordt dat in de biologische fruitteelt gedaan?

Meedoen

Je kunt van tevoren, maar ook ter plekke allerhande vragen stellen. We krijgen uitleg over hoe snoeien en gaan dat ook ter plekke doen. Neem zelf een snoeischaar en geschikt schoeisel mee. Meedoen kan, na opgave bij Monique Bestman.
Publicatiedatum: