Op 15 november organiseert Weetsmakelijk een avond met Rineke Dijkinga in Haren. We worden steeds ouder, maar niet gezond(er) oud. Westerse welvaartsziekten plagen ons en lijken we maar niet onder controle te krijgen. Wat kunnen we zelf doen om onze gezondheid positief te beïnvloeden? Orthomoleculair natuurgeneeskundige Rineke Dijkinga geeft met haar boeken 'Weten van (h)eerlijk eten' tekst en uitleg. Tips en recepten die aansluiten bij wat ons lichaam werkelijk nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Haar tweede boek is net uitgekomen met weer veel (w)etenswaardigheden.
'De beste dokter staat in de keuken' is een lijfspreuk die Rineke past als een maatpak. In essentie is dit wat haar talent het meest treffend weergeeft. Het plezier dat ze beleeft aan nieuwe recepten uitvinden en daarin haar hart voor gezondheid door te laten klinken. In haar boeken richt ze zich op voeding die eerlijk is voor mens en natuur. Haar advies: ga zelf weer de keuken in, weet wat je eet en neem het heft in eigen hand. Dat vraagt op de korte termijn soms wat meer tijd of even handig combineren. Op de langere termijn voel je je er beter bij en ben je je gezondheid optimaal van dienst.
Merel Snoeijing uit Annen heeft positieve ervaringen met eerlijk eten. Toen de vage klachten zich bleven opstapelen en de oplossingen uitbleven besloot ze het roer om te gooien. Al snel ontdekte ze dat voeding daadwerkelijk je medicijn kan zijn. Via haar nieuwe manier van eten en leven rekent ze af met klachten als: geen energie hebben, migraine, belabberde weerstand en overgewicht. Vanuit haar enthousiasme hierover organiseert ze onder de naam Weetsmakelijk drie avonden over gezonde en duurzame keuzes in de keuken.
Ben je ook bezig met een meer natuurlijke leefstijl of heb je interesse hierin? Laat je inspireren en kom naar de Weetsmakelijk avonden. Op vrijdag 15 november komt Rineke Dijkinga naar Haren bij Groningen, om te vertellen over: de gebruiksaanwijzing van ons lichaam, haar 2e boek en haar persoonlijke ervaringen met eerlijk eten. Aanvang 19:30 uur. Tickets à 16,50 euro zijn te bestellen via weetsmakelijk@yahoo.com. Het programma is inclusief een kop koffie/thee met iets lekkers, duurzame goody bag en kans op een gesigneerd exemplaar van Weten van (h)eerlijk eten deel 2. Meer informatie over deze avond is te vinden op www.facebook.com/weetsmakelijk.

Abonneren
Vacatures
- Agrarisch medewerker - Veredeling
- Logistiek Medewerker Groenten en Fruit
- Teler - Teeltspecialist - Hoofd Teelt - Head Grower
- Teamleider Productie
- Productiemedewerker
- Medewerker Sales Support
- Teeltspecialist
- Crop Manager Vollegrond Noord-Frankrijk
- Transportplanners Export
- Verkoper Buitendienst
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- Radicaal, biologisch en dynamisch
- Cornelis Mosselman zamelt geld in om producten te doneren aan Voedselbank
- Nieuwe lijn met biologische bakkerijproducten van Nederlandse bodem: Driekant Vitale Voeding
Top 5 - afgelopen maand
- Wetenschappelijke studie toont aan dat synthetische bestrijdingsmiddelen gevaarlijker zijn dan natuurlijke middelen
- Vogelgriepvaccin stapje dichterbij
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Fotoreportage: Nederlandse exposanten op Biofach/Vivaness 2023
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
Een avond over de gebruiksaanwijzing van ons lichaam
Lezing (h)eerlijk eten met Rineke Dijkinga: 15 november
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-20 Gespreksavond over duurzaam voedsel met bio-boer Henk Klompe: 29 maart in Dronten
- 2023-03-20 Symposium 'Mooi Hogeland!? – samen werken aan herstel van biodiversiteit': 15 april
- 2023-03-17 Fotoreportage: Consumentengedrag onder de loep tijdens BioAcademy Kennis & Inspiratiedag 2023
- 2023-03-16 Fine Food Festival brengt ruim 40 leveranciers samen
- 2023-03-15 Webinar Aptean & Rabobank, 22 maart
- 2023-03-15 AGF Trendcafé op 21 maart op winkelbezoek in Venlo en Düsseldorf
- 2023-03-14 Wethouder steekt handen uit de mouwen op biologische schapenboerderij
- 2023-03-09 BioAcademy Kennis & Inspiratiedag op 16 maart in Driebergen
- 2023-03-09 Dit zijn de winnaars van de Best New Product Awards Biofach en Vivaness 2023
- 2023-03-08 Horecabeurs Goes weer goed op de kaart in 2023
- 2023-03-08 Biologische kasgroententelers doen mee aan Kom in de Kas 2023
- 2023-03-07 Waarom komt biologisch boeren maar niet van de grond? - vanavond derde debat in Haarlem
- 2023-03-07 Geslaagd seminar over biologische uien
- 2023-03-07 Mee naar Hong Kong, Anaheim of Madrid? Uiterste inschrijfdata vakbeurzen komt dichtbij
- 2023-03-03 Leerlingen presenteren duurzaamheidsadviezen op DID-IT-boerderij
- 2023-03-02 3 maart: Studiedag vrije veredeling versus F1-hybride en CRISPR-Cas
- 2023-02-24 Fotoreportage: Nederlandse exposanten op Biofach/Vivaness 2023
- 2023-02-24 Duurzaamheid gaat het verschil maken in de foodsector
- 2023-02-23 Masterclasses tijdens jubileumeditie ViniBio
- 2023-02-22 Hoeve Biesland en Huiberts Biologische Bloembollen in de race voor Agrarisch Ondernemer van het Jaar