Op 15 november organiseert Weetsmakelijk een avond met Rineke Dijkinga in Haren. We worden steeds ouder, maar niet gezond(er) oud. Westerse welvaartsziekten plagen ons en lijken we maar niet onder controle te krijgen. Wat kunnen we zelf doen om onze gezondheid positief te beïnvloeden? Orthomoleculair natuurgeneeskundige Rineke Dijkinga geeft met haar boeken 'Weten van (h)eerlijk eten' tekst en uitleg. Tips en recepten die aansluiten bij wat ons lichaam werkelijk nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Haar tweede boek is net uitgekomen met weer veel (w)etenswaardigheden.
'De beste dokter staat in de keuken' is een lijfspreuk die Rineke past als een maatpak. In essentie is dit wat haar talent het meest treffend weergeeft. Het plezier dat ze beleeft aan nieuwe recepten uitvinden en daarin haar hart voor gezondheid door te laten klinken. In haar boeken richt ze zich op voeding die eerlijk is voor mens en natuur. Haar advies: ga zelf weer de keuken in, weet wat je eet en neem het heft in eigen hand. Dat vraagt op de korte termijn soms wat meer tijd of even handig combineren. Op de langere termijn voel je je er beter bij en ben je je gezondheid optimaal van dienst.
Merel Snoeijing uit Annen heeft positieve ervaringen met eerlijk eten. Toen de vage klachten zich bleven opstapelen en de oplossingen uitbleven besloot ze het roer om te gooien. Al snel ontdekte ze dat voeding daadwerkelijk je medicijn kan zijn. Via haar nieuwe manier van eten en leven rekent ze af met klachten als: geen energie hebben, migraine, belabberde weerstand en overgewicht. Vanuit haar enthousiasme hierover organiseert ze onder de naam Weetsmakelijk drie avonden over gezonde en duurzame keuzes in de keuken.
Ben je ook bezig met een meer natuurlijke leefstijl of heb je interesse hierin? Laat je inspireren en kom naar de Weetsmakelijk avonden. Op vrijdag 15 november komt Rineke Dijkinga naar Haren bij Groningen, om te vertellen over: de gebruiksaanwijzing van ons lichaam, haar 2e boek en haar persoonlijke ervaringen met eerlijk eten. Aanvang 19:30 uur. Tickets à 16,50 euro zijn te bestellen via weetsmakelijk@yahoo.com. Het programma is inclusief een kop koffie/thee met iets lekkers, duurzame goody bag en kans op een gesigneerd exemplaar van Weten van (h)eerlijk eten deel 2. Meer informatie over deze avond is te vinden op www.facebook.com/weetsmakelijk.

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Fotoreportage: Bloedhete maar geslaagde BioVelddag
- Oud-landbouwminister Cees Veerman ziet nog altijd toekomst in biologische en duurzame landbouw
- De Smaakspecialist investeert in zeewier en neemt de activiteiten van Seamore over
- Johan Groen naar Geersing Potato Specialist
- Odin Westerpark verhuist naar Amsterdamse Bilderdijkstraat
Top 5 - afgelopen week
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- "Kennelijk treft ook mij als bio-boer automatisch milieublaam"
- Drukbezochte openingsavond bij vernieuwde Ekoplaza Alkmaar
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
- Stikstofnieuws uit Den Haag ontvangen als 'onrealistisch' en 'onmogelijk' maar ook 'pijnlijk' en 'noodzakelijk'
Top 5 - afgelopen maand
- In memoriam: Frans baron van Verschuer
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- Is de consument bereid meer te betalen voor zuivel van melkveehouders die de kalfjes bij de koe houden?
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
Een avond over de gebruiksaanwijzing van ons lichaam
Lezing (h)eerlijk eten met Rineke Dijkinga: 15 november
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-06-24 Fotoreportage: Bloedhete maar geslaagde BioVelddag
- 2022-06-22 Fotoreportage: ‘Gangbare jongens’ zorgen voor meer dan genoeg gesprekstof tijdens BioBorrel
- 2022-06-22 Biologisch tafelen op Landgoed Bleijendijk
- 2022-06-22 “Overal waar restafval is, kan de machine gebruikt worden om dat afval te verwerken tot geschikte bodemvoeding”
- 2022-06-21 Biofach belicht scenario's en kansen op weg naar klimaatneutraliteit
- 2022-06-21 Carmel College Salland wint finale Food Challenge 2022 met beste poké bowl
- 2022-06-17 Organic Food & Eco Living Iberia maakt succesvolle terugkeer naar Madrid
- 2022-06-17 "Raak consumenten in het hart"
- 2022-06-16 Solidariteit met Oekraïense bioboeren tijdens Europees congres
- 2022-06-15 “Zowel de biologische- als de gangbare sector zal zich meer moeten richten op de weerbaarheid van rassen en teeltsystemen”
- 2022-06-15 28 juni: innovatiedag over groenbemesters en bodemnutriënten
- 2022-06-13 Zonnige editie Kom in de Kas geeft energie in moeilijke tijden
- 2022-06-10 Jubileum Zomermarkt De Groene Passage: zaterdag 25 juni
- 2022-06-09 Veel animo voor excursies tijdens Meimaand Bijmaand
- 2022-06-08 Sprekers BioBorrel 21 juni: Jan-Willem Baas en Harry Smit
- 2022-06-08 Open dag bij Exterkate Biologische Varkenshouderij
- 2022-06-07 IFOAM organiseert online evenement over biologische sector van Oekraïne
- 2022-06-07 Congres BioNederland: 17 juni
- 2022-06-07 Schoolteams strijden om beste poké bowl op boerderij
- 2022-06-03 35 tomateninzendingen bij AGF-productbeoordeling