Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Natuurwinkel Gouda wint MVO Award 2013

De Natuurwinkel Gouda is de winnaar van de MVO Award 2013. Deze prijs wordt beschikbaar gesteld door de Stichting Fairtrade Gouda en is bedoeld voor bedrijven die zich onderscheiden op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.
 
De prijs, bestaande uit een beeldje en een oorkonde, is vrijdagmiddag 1 november in het kantoor van de Rabobank Gouwestreek uitgereikt door burgemeester Milo Schoenmaker van Gouda.


Vakjury

Een vakjury heeft begin oktober uit de deelnemende bedrijven drie bedrijven genomineerd, te weten Stubbe Logistiek, Natuurwinkel en Centric Software en Innovatie. Inwoners van Gouda konden stemmen op een van de drie genomineerde bedrijven.
 
Deze jury bestond uit de volgende personen: Wendy Ruwhof (wethouder Gouda), Ron Dolmans (Rabobank Gouwestreek), Monique Verdier (Groene Hart Ziekenhuis/ VNO-NCW) en Jan Löwik (voormalig directeur Unichema). De stemmen van het publiek zijn uiteindelijk van doorslaggevende betekenis geweest bij de uitslag.
 
De jury komt met het volgende oordeel over de Natuurwinkel:
"Er is een grote drive binnen het bedrijf; álles ademt MVO, en zelfs de werkzame scholieren weten waar het bedrijf voor stáát. Het personeelsbeleid is voorbeeldig; eenieder krijgt een kans, en wordt actief betrokken bij wat er speelt. Er is zeer gerichte aandacht voor de producten en het terugdringen van voedselverspilling. Een relatief groot aandeel van de omzet komt mede ten goede aan goede doelen, zoals Warchild en meerdere Goudse initiatieven. En, tenslotte, medewerkers krijgen een vitaminemandje mee vóór de winter. Eigenbelang? Ja, dat misschien ook wel, maar toch... Ze dóen het maar!"
 
Vorig jaar behoorde de Natuurwinkel ook tot de deelnemers en toen werd het in de Lange Groenendaal gevestigde bedrijf onderscheiden met 'Het Compliment', een aanmoedigingsprijs. Dit jaar kon de jury vaststellen dat er sindsdien grote vooruitgang is geboekt; dat de aanbevelingen ter harte zijn genomen en dat met name op het terrein van vastlegging grote vooruitgang is geboekt. De jury noemt dit voor een klein bedrijf zeer bijzonder.
 

Het team van Natuurwinkel Gouda is zichtbaar blij met de oorkonde.

De volledige uitslag voor dit jaar is:
  1. Natuurwinkel
  2. Stubbe Logistiek (net als vorig jaar)
  3. Centric Software en Innovatie
Publicatiedatum: