Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Ook uit heel overwachte hoeken interesse voor onze Premium Pilsener"

Biologische, Fairtrade en glutenvrije pils aanjager groei van Mongozo

Tholen - De populariteit van de Mongozo-pilsener neemt nog altijd toe. Mongozo Premium Pilsener is het eerste biertje ter wereld dat Max Havelaar Fairtrade-gecertificeerd is en bovendien biologisch en glutenvrij is. Drie jaar na de introductie is het biertje in veel verschillende landen verkrijgbaar, waaronder Canada en Panama.

Jan Fleurkens, directeur van Mongozo uit Venray, geeft aan dat het goed gaat met de brouwerij. Mongozo produceert naast de biologische Mongozo Premium Pilsener ook diverse soorten reguliere exotische bieren. "Het bedrijf groeit aan alle kanten, maar de pils speelt toch wel de belangrijkste rol in deze groei." Mongozo Premium Pilsener is inmiddels al in veel verschillende landen verkrijgbaar: "In Canada gaat de verkoop bijvoorbeeld heel goed en in Panama zijn ze ook erg enthousiast over onze pils. Sowieso wordt er steeds uit heel onverwachte hoeken interesse getoond."


Jan Fleurkens op BioVak 2012.

Glutenvrij

Onlangs werd de Mongozo Premium Pilsener voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot beste glutenvrije pils ter wereld (op de World Beer Awards). De vraag naar glutenvrije producten neemt volgens Jan alleen maar toe. "Hier is steeds meer interesse in. Dat is bij ons ook duidelijk terug te zien in de groeiende verkoopcijfers van ons glutenvrije product." Hij merkt wel dat Nederland op het gebied van glutenvrije producten nog behoorlijk klein is. "Hier staat deze markt echt nog in de kinderschoenen. In Italië en Spanje is het aantal coeliakie-patiënten bijvoorbeeld de laatste jaren door nieuwe tests aanzienlijk toegenomen. Toch weten ook in die landen veel bedrijven en winkeleigenaren nog altijd niet goed wat ze precies aanmoeten met glutenvrije producten. Brood en pizza's gaat bijvoorbeeld nog wel goed, maar een pilsje is natuurlijk weer een heel ander verhaal."


Smaak

Mongozo Premium Pilsener is dus uniek omdat het biertje biologisch, Fairtrade én glutenvrij is. Toch benadrukt de bierproducent dat het voor hem in eerste instantie om de smaak van de pils draait. "Voor de smaak is veel waardering. Het afgelopen weekend werd tijdens het evenement "Smaak zit tussen je oren' in Venray zowel Brand als Mongozo op de tap verkrijgbaar. Aan het eind van de dag bleek dat drie kwart van het bier dat gedurende de hele dag getapt was onze Mongozo-pils was. Dat is toch een teken dat het met de smaak wel goed zit."
 
Voor meer informatie:

Jan Fleurkens
Mongozo B.V.
Kempweg 35
5801 VL Venray
0478 550968
[email protected]
www.mongozo.com