20, 21, 25 november en 3, 4 december

Informatiebijeenkomsten regeling 'Asbest eraf, zonnepanelen erop' in Zuid-Holland

Speciaal voor agrarische ondernemers organiseert Projecten LTO Noord, in opdracht van provincie Zuid-Holland, vijf bijeenkomsten over de stimuleringsmaatregel 'asbest eraf, zonnepanelen erop'. De informatiebijeenkomsten in Zuid-Beijerland, Hazerswoude-dorp, Alphen a/d Rijn, Giessenburg en Stolwijk geven inzicht in de stimuleringsmaatregel en in de mogelijkheden rondom het investeren in zonnepanelen.
 
Asbest in de landbouw vormt een gezondheidsrisico voor agrarische ondernemers. De landelijke regeling 'Asbest eraf, zonnepanelen erop' is een stimulans om het verwijderen van asbest in de landbouwsector te versnellen. Provincie Zuid-Holland stelt 1,8 miljoen euro beschikbaar om hiermee de gezondheidsrisico's binnen de landbouwsector te beperken en de landbouw verder te verduurzamen. De regeling is gestart op 1 juli 2013 en loopt tot oktober 2014.


Minimaal 400 m2 asbest, 15 kWpiek zonnepanelen

Tijdens de bijeenkomsten krijgen agrariërs informatie over asbestverwijdering, plaatsing van zonnepanelen en een toelichting op de stimuleringsregeling 'Asbest eraf, zonnepanelen erop'. Een belangrijke voorwaarde van deze regeling is het saneren van minimaal 400m2 asbestdak en het terugplaatsen van zonnepanelen met een vermogen van minimaal 15 kWpiek. Om agrariërs te ondersteunen bij het maken van een goede keuze voor hun bedrijf komen ook de mogelijke fiscale voordelen en terugverdientijden in relatie tot zonnepanelen aan bod. Voor bezoekers van de bijeenkomst is volop gelegenheid tot het stellen van vragen.

Locatie en aanvangstijd

Agrarische ondernemers zijn welkom op een van de volgende bijeenkomsten: 20 november in de Eendrachtshoeve te Zuid-Beijerland, 21 november in De Juffrouw te Hazerswoude-dorp, 25 november in Alfreds te Alphen a/d Rijn, 3 december in De Til te Giessenburg of 4 december bij dhr. de Vries te Stolwijk. Het programma start om 20:00 uur, de locaties zijn vanaf 19:45 uur geopend.

Meer informatie

Aanmelden voor de bijeenkomst is mogelijk via de website www.asbestvanhetdak.nl of via telefoonnummer 088 8886677. Meer informatie over de stimuleringsregeling is te vinden op www.asbestvanhetdak.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.