Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Winnaars van de Vegan Awards bekend

De Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) heeft de jaarlijkse verkiezingen voor de Vegan Awards gehouden. Deze worden uitgereikt aan onder andere het meest vegan friendly restaurant, catering of merk. Dit jaar waren er voor het eerst zes categorieën. De stemperiode ging begin oktober van start via www.veganaward.nl. Uit meer dan 2500 stemmen zijn de winnaars geselecteerd. De Vegan Awards zullen op 1 november, Wereld Veganismedag, worden uitgereikt.

In de categorie Beste Vegan Friendly Restaurant was de overduidelijke winnaar de Vegetarische Snackbar in Den Haag. Deze snackbar opende begin april dit jaar tegenover station Hollands Spoor. Zowel de locatie als het aanbod van de Vegetarische snackbar blijkt een groot succes. Den Haag en omstreken loopt warm voor 'vega fast food', zoals bijvoorbeeld het unieke broodje 'karma' ofwel veganistische shoarma.

De Vlaamsche mobiele catering Just Like Your Mom kwam als winnaar naar voren in de categorie Beste Vegan Friendly Cateraar. Deze 100% vegan cateraar is te vinden op diverse muziekfestivals in Nederland, Belgïe en Frankrijk. Met hun gerechten weten ze ook de omnivore festivalganger te pleasen.

Het assortiment kleurrijke en verantwoorde verzorgingsproducten van de Europese keten Lush is voor meer dan 70% veganistisch. Met hun heerlijk geurende zepen, cremes, bruisballen en make-up bereikte zij de eerste plaats in de categorie Beste Vegan Friendly Merk.

VEGA-LIFE heeft een fysieke winkel aan de Singel in Amsterdam en een webshop met onder andere vegan schoenen, kleding, tassen, supplementen, boeken, verzorgingsproducten en snacks. De ideale shop voor vega's die willen shoppen zonder labels en ingrediënten te checken op dierlijke ingrediënten of materialen. Daarom niet voor niets de winnaar in de categorie beste Vegan Friendly (web)winkel.

Puur & vegetarisch is het kookboek van Tine Tomme en Marijke De Coninck. In het boek staan 180 recepten uit de keuken van het Vlaamsche restaurant Avalon opgenomen. Dit boek met veelzijdige recepten en prachtige foto's kreeg de meeste stemmen in de categorie beste Vegan Kook- of lifestyleboek.

Als laatste kwam in de categorie Beste Vegan Blog De Planteneter aan kop te staan.

De man achter De Planteneter is Boele Ytsma. Via zijn blog op de planteneter.nl biedt hij onder andere. heldere informatie aan over plantaardige voeding, door middel van artikelen en Youtube-videos.

Onlangs bracht hij ook zijn boek: 'Ik ben een planteneter, net als jij' uit.

Op vrijdag 1 november zullen de winnaars hun welverdiende Vegan Award in handen krijgen.
Publicatiedatum: