Eerste National Organic Food Fair in Ierland een groot succes
Te midden van de prachtige omgeving van Marlay Park toonde een deel van de toonaangevende biologische producenten van Ierland het beste Ierse biologische voedsel. Eén van de hoogtepunten van het evenement waren de kookdemonstraties door chef-kok Clodagh McKenna (zie foto hieronder). Zij toonde de voordelen van het gebruik van biologische ingrediënten om heerlijke maaltijden te creëren.
Van bijzonder belang voor degenen die werkzaam zijn binnen de biologische sector werd een lezing gegeven door Anya Hultberg uit Denemarken. Daarin benadrukte ze de enorme mogelijkheden voor de biologische branche. In Kopenhagen alleen al zit het bio-inkooppercentage van de overheid al op 75 procent van de doelstelling van 90 procent in 2015. De toehoorders kregen ook de enorme voordelen uitgelegd van het voor de bio-branche positieve inkoopbeleid van de overheid."
Helen Scully, nationale coördinator voor 'Organic Trust' zei: "De Deense aanpak toont ons hoe we met Ierland nog een verdere stap voorwaarts konden nemen. We mogen niet doorgaan met het aanbieden van voedsel met een lage voedingswaarde in onze ziekenhuizen en scholen."
Terwijl de kinderen met beschilderde gezichten speelden met ballondieren, kregen de volwassen bezoekers de kans om allerlei biologisch voedsel te proeven. Het evenement was een doorslaand succes en de hoop is dat de National Organic Food Fair zal blijven floreren als een jaarlijks terugkerend evenement op de voedselagenda in Ierland.
Voor meer informatie: www.organictrust.ie