Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Deense aanpak is een goed voorbeeld"

Eerste National Organic Food Fair in Ierland een groot succes

Op 13 oktober werd in het Marlay Park in Dublim de National Organic Food Fair gehouden. Het evenement werd door Organic Trust en de IOFGA (Irish Organic Farmers and Growers Association) georganiseerd. Dit met steun van het ministerie van 'Agriculture, Food and the Marine'.



Te midden van de prachtige omgeving van Marlay Park toonde een deel van de toonaangevende biologische producenten van Ierland het beste Ierse biologische voedsel. Eén van de hoogtepunten van het evenement waren de kookdemonstraties door chef-kok Clodagh McKenna (zie foto hieronder). Zij toonde de voordelen van het gebruik van biologische ingrediënten om heerlijke maaltijden te creëren.



Van bijzonder belang voor degenen die werkzaam zijn binnen de biologische sector werd een lezing gegeven door Anya Hultberg uit Denemarken. Daarin benadrukte ze de enorme mogelijkheden voor de biologische branche. In Kopenhagen alleen al zit het bio-inkooppercentage van de overheid al op 75 procent van de doelstelling van 90 procent in 2015. De toehoorders kregen ook de enorme voordelen uitgelegd van het voor de bio-branche positieve inkoopbeleid van de overheid."



Helen Scully, nationale coördinator voor 'Organic Trust' zei: "De Deense aanpak toont ons hoe we met Ierland nog een verdere stap voorwaarts konden nemen. We mogen niet doorgaan met het aanbieden van voedsel met een lage voedingswaarde in onze ziekenhuizen en scholen."



Terwijl de kinderen met beschilderde gezichten speelden met ballondieren, kregen de volwassen bezoekers de kans om allerlei biologisch voedsel te proeven. Het evenement was een doorslaand succes en de hoop is dat de National Organic Food Fair zal blijven floreren als een jaarlijks terugkerend evenement op de voedselagenda in Ierland.

Voor meer informatie: www.organictrust.ie
Publicatiedatum: